Ezotéria Otthon

Mond meg a horoszkópod, megmondom, hogyan élsz: csillagjegyek lakásai – 1. rész

Milyen helyen lakik egy Rák jegyű? Hogyan rendezze be a lakását az Ikrek? És milyen ajándéknak örül otthonába a Szűz? Lakberendezési horoszkópunkból megtudhatja!

Kos (III. 21. – IV. 20.)

Otthonuk különleges keveredése az átláthatóságnak, a letisztultságnak és a meleg tűz energiájának. Mivel fontos számukra a szabad mozgástér, nem zsúfolják tele az otthonukat tárgyakkal, csecsebecsékkel, inkább vékony, fémvázú és üveg- bútorok keverednek a tégla tűzszínével. A tűz elem amúgy is fontos számára, szereti, ha van kandalló, sok gyertyatartóval veszi magát körül, de ezek nem míves, inkább egyszerűbb darabok. Érdekli a technika, biztosan találunk az otthonában modern laptévét, hifi-berendezést.
A konyhai ténykedés nem annyira érdekli, inkább gyorsan összeüt valamit. Éppen ezért bátran választhat olyan konyhabútort, ami kényesebb, hiszen használni nem fogja sokat.

A hálószobában a sötétebb tónusok állnak hozzá közel, hiszen annyira aktív életet él, hogy legalább itt nyugalomban kell lennie. Válasszon jól záródó reluxát, amely biztosítja a jó alvást. Egyébként nem feltétlenül igényli a puha, lágy esésű textileket, a funkció fontosabb számára. Ne válasszon olyan szobanövényeket, melyek sok törődést igényelnek, mert nincs türelme hozzá.

Ajándékötlet: piros színű kiegészítők

Bika (IV. 21. – V. 20.)

A Bika jegyűek az otthonukban is arra törekszenek, mint az élet más területein. Biztonságra és kényelemre. Fontosak számára a tradíciók, ezért szereti a régi bútorokat, az antik könyveket, főleg, ha azok már évtizedek óta a családja tulajdonában vannak. A nappaliját biztosan egy nagy, terpeszkedő kanapé foglalja el, ahol kedvére aludhat, olvashat, vagy éppen az egész család együtt nézheti a tévét. Otthonában kedveli a puha, minőségi anyagokat, a szatént, a selymet, a bársonyt.

A kényelmét szolgálják a lágyesésű textilkiegészítők, a nagy, kényelmes párnák. A lakásban mindenhol a pasztell és a földszínek jellemzőek. A hálószoba számára nemcsak egy alvóhelyiség, hanem a pihenés,
a lustálkodás színhelye is. Valószínűleg találunk itt reggelizőtálcát, több nagy párnát, de akár baldachint is. Általában a hálószobája nagyobb helyiség, mint az átlagos, és akár itt kaphat helyet a kád is. Imád a konyhában sürgölődni, új ízeket kipróbálni, odafigyel, hogy a konyhanemű minőségi legyen. A hűtő igazi gurmand-ról tanúskodik.

Ajándékötlet: bortartó vagy virágváza

Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Az Ikrek jegyűeknek folyamatosan szüksége van a hatásokra, és ez az otthonukra is igaz. Imádnak vendégeket fogadni, beszélgetni, ezért bizonyosan a nappali lesz életükben a főszereplő. Az ablakokra gyakran nem kerülnek függönyök, hogy az utcára is kilásson, hiszen alapvető jellemzője a kíváncsiság.

Nem szereti a végleges megoldásokat, gyakran változtat – ha apró dolgokat is – az otthonában. Éppen ezért kerüli a nagy, súlyos bútorokat, inkább olcsóbb és könnyen átalakítható darabokat választ, például olyan kanapét, amire többféle huzatot lehet tenni. A modern, letisztult formákat kedveli, szívesen akaszt a falára egyszerű, geometrikus formákat ábrázoló festményeket. Jó érzéke van a lakberendezéshez, ezért ügyesen vegyít egymástól különböző stílusú és korú tárgyakat.

Nem neki való a főzőfülke, ugyanis nem szeret elzárva főzni a családjától, vendégeitől. A legjobb, ha csak egy sziget választja el a nappalitól a konyhát, ahol az étel előkészítése közben is tud beszélgetni,
adomázni.

Ajándékötlet: vaníliás illatosító rúd

Rák (VI. 22. – VII. 22.)

Nagy megtiszteltetés, ha a Rák jegyű ember meghív az otthonába, hiszen számára igazi szentély az, ahol a családjával nyugalomban élhet. Talán nincs még egy olyan csillagjegy, aki annyira megtölti önmagával a lakását, mint a Rákok. Otthonuk mindig meleg, barátságos hely, ahol mindenki azonnal jól érzi magát. Minden az ott élő családról árulkodik; biztos, hogy kint vannak a falon a gyerekek oklevelei és a családi fotók is. Sok növény veszi körül, amelyeket féltőn gondoz. Hálószobája a legintimebb hely, itt is a meleg színek, a pihe-puha anyagok az uralkodóak. Szereti a hagyományos, természetes dolgokat, sok faanyag van az otthonában, a molyokat levendulával űzi el, a családi ünnepeken szépen feldíszíti a házat.

A konyha a Rák életének központja; imádja kényeztetni a családját, akik valóban esténként összegyűlnek
a tűzhely melegénél. Szereti a rusztikus, mediterrán stílusú konyhát, a rézedényeket, amelyeket a sziget fölé akasztanak.

Ajándékötlet: képkeret

Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Az oroszlán uralkodó bolygója, a Nap fényét próbálja mindenképpen becsalni
az otthonába. Szereti a narancsos, sárgás színű falakat, a meleg színű textileket. Általában nagy család
és igazi állatsereglet veszi körül, amelynek mindig ő van a központjában. Szereti a luxust, és azt
lehetőségeihez képest meg is tudja a maga számára teremteni. Vonzzák a távoli országok kultúrái, ezért gyakran megtalálhatóak az otthonában ilyen darabok. A letisztultság nem, sokkal inkább az erős hatások jellemzőek lakására. Könnyen előfordulhat, hogy már az ajtónál egy oroszlános kopogtatóval találjuk magunkat szemben.

A hálószobája ugyanolyan nagyvonalú és izgalmas, mint a személyisége; szereti itt is a meglepő megoldásokat, az élénk színű textileket, a különleges hangulatvilágítást. A konyhában a világos színek és
a modern technika vívmányai sorakoznak fel. Szeret főzni, de fontos számára, hogy minden kézre álljon. Itt is a kényelmet és a szép megoldásokat ötvözi.

Ajándékötlet: szépen megmunkált gyertyatartó

Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

A Szűz számára a lakásban a funkciók a legfontosabbak, és ezeket ő soha nem fogja vegyíteni. Nem reggelizik még vasárnap sem az ágyban, és a gyerek soha nem írja majd a leckéjét az ebédlőasztalnál, hiszen az a tanulósarokba való. A pasztell színeket kedveli, illetve földjegyű révén a zöldeket, barnákat, esetleg a kék kevésbé rikító árnyalatait. Otthonában mindig rend van, nem szereti az apró csecsebecséket, porfogókat. A minimalista stílust neki találták ki. Kedveli a természetes anyagokat, a fát, a natúr kerámiákat. Konyhájára is az átláthatóság a jellemző, a kamrában pontos rendszerben, feliratozva állnak a hozzávalók.

Jó eséllyel szelektíven gyűjti a hulladékot, és bioszerekkel takarít. Hálószobája másoknak puritánnak tűnhet, nem lényeges számára, hogy puha párnák, szép ágytakaró legyen itt, viszont ragaszkodik a gyógymatrachoz.

Ajándékötlet: feliratos fűszertartó

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete