Ezotéria

Lélekmasszázs érettségi előtt: vizsga elestéjén oldja a stresszt néhány pontos mozdulat

A reflexológia, a pontnyomás, nyújtás, rezegtetés, a svéd masszázs valamint a lélekmasszázs ötvözetéből jött létre az a kezelés, amely számos jótékony hatásának köszönhetően átsegíti a gyerekeket a kamaszkor nehézségein.

Fontos

Egyetlen kezelés nem képes csodát tenni. Ahhoz, hogy a masszázs jótékony hatása érezhető legyen, rendszeresen, hetente egy-két alkalommal érdemes alkalmazni.

Szülők iskolája

„A rendszeresen kezelt gyerekek testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabbak. Amellett, hogy a masszázs minden szerv működésére kedvezően hat, a szülő-gyerek közötti kapcsolatot is kedvezően befolyásolja” – árulta el Farkas Kata természetgyógyász, masszázsterapeuta, aki a kezelés mellett megtanítja a szülőket is a helyes módszerre, amit aztán otthon akár hetente többször is alkalmazhatnak gyerekükön. „A kezelést mindig a talppal kezdjük, és onnan haladjunk felfelé. Ám ha egy bizonyos bajon szeretnénk segíteni, akkor az arra megfelelő mozdulatokat alkalmazzuk.”

Nő az önbecsülés

„A masszázs alatt a gyerekek fokozatosan megtanulnak ellazulni, ezáltal jobban tudnak koncentrálni, összpontosítani, és kialakul az önkontroll. Ennek köszönhetően több sikerélményük lesz, így az önbecsülésük is nő.”

Lazább mozgás

Az izmok gyúrásával vérbőség jön létre, a szövetek fellazulnak. Az ízületek nyújtásával növekszik a mozgási tartományuk, javul a mozgáskoordináció.

Emésztésre

A masszás során a vérkeringés felgyorsul, ami által a tápanyagok gyorsabban beépülnek, a salakanyagok hamarabb távoznak a szervezetből. Masszírozzuk a hasat a bél elhelyezkedése mentén óvatosan nyomó, simító mozdulatokkal. Székrekedés, emésztési probléma esetén rezegtetéssel segíthetünk. Étvágytalanság esetén a lábfejen, a belboka alatt egy tenyérnyivel egyetlen pontot nyomjunk hüvelykujjal.

Oldjuk a stresszt!

A kamaszok is rengeteg feszültségnek, idegeskedésnek vannak kitéve. A fej nyomó, dörzsölő masszírozása segít az ellazulásban, serkenti az agyműködést, oldja a stresszt. A fülön minden testrész idegvégződése megtalálható, morzsolgatásával az egész testre hatunk. A vállakat stressz hatására befeszítjük, összecsípő-gyúró masszírozásuk kioldja a merevséget.

Segítsünk a növésben!

A tinédzserek számára még a növés is fájdalmas. Segíthetünk az ízületek kihúzásával. A hátat bőrgyűrős módszerrel kezeljük. Tegyük mindkét tenyerünket a gyerekünk hátára, majd ellentétes irányba, az egyiket lefelé, a másikat felfelé húzzuk. A csigolyákat körkörös mozdulatokkal masszírozzuk, ez jó a gerincferdülés kezelésére, megelőzésére is.

Fejfájásra

A fejfájást nem csak gyógyszerekkel lehet elmulasztani. A tarkó és a hajas fejbőr találkozásának két ujjal nyomásával sokat segíthetünk, vagy ha a karon a csukló fölött 1-2 centivel szintén nyomjuk néhány percig.

Karnyújtás

A rengeteg körmöléstől folyamatosan felszülnek az izmok. A karokat úgy tudjuk a legegyszerűbben és leghatékonyabban oldani, ha a gyermeket a hátára fektetjük, és a karjait felfelé húzzuk óvatosan.

Fotó: pexels