Hozzávalók:
- 20 dkg lila káposzta
- 1 nagyobb szál újhagyma
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 dl natúr görög joghurt
- 30 dkg csirkemell
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál méz
- 3 evőkanál BBQ-öntet
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- 4 db hamburgerzsemle
- zöldsaláta
A káposztát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük őket, enyhén megsózzuk, ráöntjük a borecetet, és elkeverjük a joghurttal. Hűtőszekrénybe tesszük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk. Lefedhető teflonserpenyőben, kevés olívaolajon körbepirítjuk, majd lefedjük, és takaréklángon 12-15 perc alatt készre sütjük. Közben összekeverjük a paradicsompürét a mézzel, a BBQ-öntettel, a zúzott fokhagymagerezddel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
A megsült csirkemelldarabokat megkenjük a szósszal, visszatesszük a serpenyőbe, és rápirítjuk a szószt. Ha nagyon tapad, kevés olajat öntünk még alá. Elkészítjük a hamburgereket: a zsemléket kettévágjuk, a vágott felüknél megpirítjuk, káposztasalátát szedünk rájuk. A csirkehúst vékonyan felcsíkozzuk, szétosztjuk a zsemlékben, és 1-1 salátalevelet helyezünk rájuk.
540 kcal, 68 g szénhidrát/zsemle