Konyha

Paradicsomos-bazsalikomos padlizsánleves

Ilyenkor a legolcsóbbak és a legfinomabbak. Érdemes néhány új fogással gazdagítani a választékot.
leves recept padlizsánleves paradicsomos bazsalikomos padlizsánleves recepetek vrábel kriszta

Hozzávalók:

  • 30 dkg padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 60 dkg paradicsom
  • nagy csokor bazsalikom
  • zöldséglé
  • 4 szelet pirítós

Az apróra kockázott padlizsánt olívaolajon megdinszteljük, és itt-ott ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot és a finomra vágott bazsalikomot.

A paradicsomot is megfonnyasztjuk, a levesalapot így főzzük 10 percig, majd felöntjük 1 liter zöldséglével vagy vízzel. Összeforraljuk, majd fokhagymával bedörzsölt, olívaolajjal megcsepegtetett pirítóssal kínáljuk a levest.

250 kcal, 41 g szénhidrát/adag