Konyha

BBQ csirkeburger káposztasalátával

Mikor visszatérünk a hétköznapokba, újra előkerül a mindennapi kérdés: mit főzzek ma? Ebben szeretnénk segíteni.
bbq csirkeburger káposztasalátával csirkemell fokhagyma görög joghurt hamburgerzsemle káposzta méz receptek vrábel kriszta zöldsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg lila káposzta
  • 1 nagyobb szál újhagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 30 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál BBQ-öntet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 4 db hamburgerzsemle
  • zöldsaláta

A káposztát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát felkarikázzuk. Egy tálban összekeverjük őket, enyhén megsózzuk, ráöntjük a borecetet, és elkeverjük a joghurttal. Hűtőszekrénybe tesszük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, és megsózzuk. Lefedhető teflonserpenyőben, kevés olívaolajon körbepirítjuk, majd lefedjük, és takaréklángon 12-15 perc alatt készre sütjük. Közben összekeverjük a paradicsompürét a mézzel, a BBQ-öntettel, a zúzott fokhagymagerezddel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

A megsült csirkemelldarabokat megkenjük a szósszal, visszatesszük a serpenyőbe, és rápirítjuk a szószt. Ha nagyon tapad, kevés olajat öntünk még alá. Elkészítjük a hamburgereket: a zsemléket kettévágjuk, a vágott felüknél megpirítjuk, káposztasalátát szedünk rájuk. A csirkehúst vékonyan felcsíkozzuk, szétosztjuk a zsemlékben, és 1-1 salátalevelet helyezünk rájuk.

540 kcal, 68 g szénhidrát/zsemle