Hozzávalók:
- 20 dkg füstölt hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg tarhonya
- ½ szál füstölt kolbász
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg krumpli
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 t. v. paprika
- 2 szem paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg zöldbab
- 2 nagy fej csiperke
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyem
A kockákra vágott füstölt húst a felaprított vöröshagymával együtt egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a tarhonyát, a felkarikázott kolbászt, a meghámozott, kicsi kockákra vágott sárgarépát és krumplit, és átpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, majd beletesszük a felkarikázott zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a zöldborsót, a zöldbabot és a szeletelt csiperkét.
Felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és folyamatosan kevergetve, takaréklángon főzzük, amíg a krumpli és a tarhonya is megpuhul, és magába szívja a vizet. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
480 kcal, 47 g szénhidrát/adag