Kelkáposztás húsragu
Hozzávalók:
- 1 fej vörös-hagyma
- 40 dkg darált sertés- és marhahús vegyesen
- 1 evőkanál őrölt piros-paprika
- 1 evőkanál szárított majoránna
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl paradicsompüré
- 60 dkg kelkáposzta
- 40 dkg szélesmetélt
- 1 dl tejföl
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Az apróra kockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst és a pirospaprikát. A húst átpirítjuk, majd hozzáadjuk a majoránnát, 1 gerezd aprított fokhagymát, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és öntünk hozzá 1,5 dl vizet. Lefedjük, és puhára főzzük a húst. Ha kész a ragu, elkeverjük benne a tejfölt.
- Közben a csíkokra vágott kelkáposztát nagy serpenyőben 2 gerezd zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk az olajon, és elkeverjük a raguval.
- A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a húsos-káposztás raguval, majd
tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta