Szalonnás lecsós krumplis tészta
Hozzávalók:
• 20 dkg húsos szalonna
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 kg burgonya
• 1 evőkanál őrölt pirospaprika
• 3 szem paradicsom
• 4-5 darab tv-paprika
• só, bors
• 50 dkg csuszatészta/fodros nagykocka
Elkészítés:
1. A szalonnát felkockázzuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, és a szalonnazsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, átforgatjuk a zsíron. Beletesszük a pirospaprikát, ezt is átfuttatjuk a zsíron, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a karikázott tv-paprikát.
2. Sózzuk, borsozzuk, öntünk alá 1,5 dl vizet, és lefedve főzzük 30 percig, míg a burgonya megpuhul, a lecsó elkészül.
3. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a krumplis lecsóval.
Fotó: Vrábel Kriszta