Currys zöldséges rizs sült csirkecombbal
Hozzávalók:
• 8 db csirkecomb
• 20 dkg jázminrizs
• 20 dkg póréhagyma
• 20 dkg sárgarépa
• 20 dkg cukkini
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál curry-fűszerkeverék
• só, frissen őrölt bors
• 1 teáskanál római kömény
• pár csepp citromlé
Elkészítés:
1. A rizst bő, sós vízben kifőzzük. A póréhagymát felkarikázzuk, a sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit is kockákra vágjuk. Nagy teflonserpenyőben kevés olívaolajon dinszteljük a zöldségeket a zúzott fokhagymával, curry-fűszerkeverékkel együtt. Ha megpuhultak, hozzákeverjük a leszűrt rizst, összeforgatjuk, hogy a rizs is átvegye a fűszert. Római köménnyel, kevés citromlével ízesítjük.
2. A megtisztított csirkecombokat körbesózzuk, borsozzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és fóliával fedve, 230 fokos sütőben 1 órán át sütjük, majd a fóliát leszedve megpirítjuk a combok bőrét.
A fűszeres rizzsel tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta