Vaníliás-áfonyás kalácspuding
Hozzávalók 6 szufléformához:
• 3 db tojás sárgája
• 10 dkg porcukor
• 2,5 dl tej
• 1 db vaníliarúd
• 5 dkg vaj
• 20 dkg kalács
• 20 dkg áfonya (fagyasztott)
Elkészítés:
1. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral. A tejet elkeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival, beletesszük a vajat, hogy kevergetés közben elolvadjon, majd fokozatosan vegyítjük a habosra kevert tojássárgákkal.
2. 6 szufléformát vagy kis kerámiatálat kivajazunk. A kalácsot hasábokra szeleteljük. Egy réteg kalácsot helyezünk a tálak aljába, bőven kanalazunk rá a tejes keverékből, megszórjuk áfonyával. Újabb réteg kalács jön, ezt is meglocsoljuk a tojásos keverékkel, majd ismét megszórjuk áfonyával.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd 230 fokra növeljük a hőmérsékletet, és 10 perc alatt megpirítjuk a puding tetejét.