Mandulás brownie
Hozzávalók 9 szelethez:
• 10 dkg étcsokoládé (steviás)
• 10 dkg laktózmentes vaj + a forma kenéséhez
• 4 egész tojás
• 5 dkg por állagú édesítőszer
• 8 dkg darált mandula
• 5 dkg egész mandula
• 2,5 dkg világos tönkölyliszt
• 3 dkg cukrozatlan kakaópor
• 1 evőkanál mandulaaroma
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat a darabokra tört csokoládéval együtt. Ne melegítsük túl!
2. A tojásokat elektromos habverővel 2 perc alatt habosra verjük a por állagú édesítőszerrel, majd beleforgatjuk a liszttel, kakaóporral elkevert darált mandulát. Hozzákeverjük a langyos csokoládét, majd a mandulaaromát is elvegyítjük vele.
3. Sütőpapírral bélelt, vajjal kikent, liszt és kakaó keverékével szórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. Egyenletesen rászórjuk a durvára vágott mandulát. Előmelegített sütőbe tesszük, és 15 perc alatt készre sütjük. A közepe maradjon enyhén remegős. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, utána felszeleteljük.
Fotó: Vrábel Kriszta