Konyha

A nagyi kedvenc édessége kicsit másképp: Tejfölös krémes mézes – Recept

Ez az édesség annyira puha lesz, hogy szinte elolvad a szájban!

Tejfölös krémes mézes

Hozzávalók 20 darabhoz:
• 50 dkg liszt
• 12 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 3 evőkanál méz
• 2 db tojás
• 1 teáskanál szódabikarbóna
a krémhez:
• 2 tasak tejszínízű pudingpor
• 10 dkg cukor
• 5 dl tej
• 15 dkg vaj
• 2 dl tejföl
• 10 dkg étcsokoládé
• 2 evőkanál étolaj

1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és 30 percig pihentetjük. A tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyik részt 3-4 mm vastag kb. 20×30 cm-es téglalappá kinyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőlemezen 7-8 perc alatt készre sütjük a tésztalapokat.
2. A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, fokozatosan felöntjük a tejjel, és simára keverjük. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat és a tejfölt.
3. A krémet hagyjuk enyhén meghűlni, majd összeállítjuk a süteményt. A krémet 3 részre osztjuk, 3 lapot megkenünk a tejfölös krémmel, egymásra helyezzük őket, a felső lapot pedig bevonjuk vízgőz felett olvasztott csokoládéval, amelyben elkevertük az olajat. Szeletelés előtt hűvös helyen hagyjuk egy éjszakát pihenni a süteményt.

Fotó: Vrábel Kriszta