Sonkás-kolbászos-zöldséges villámlepény
Hozzávalók:
• 2×275 g kész leveles tészta (két tekercs)
• 1,5 dl tejföl
• 20 dkg kápiapaprika
• 20 dkg paradicsom
• 2 szál újhagyma
• 10 dkg füstölt főtt sonka
• 10 dkg szárazkolbász
• só, frissen őrölt bors
1. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük. A leveles tésztákat kitekerjük, tepsire helyezzük őket, megkenjük tejföllel, majd rászórjuk a felkarikázott paprikát, a negyedelt paradicsomokat és a felkarikázott újhagymát.
2. A sonkát csíkokra vágjuk, és a felkarikázott kolbásszal együtt ezt is a tésztára helyezzük. Enyhén sózzuk és bőven megborsozzuk.
3. Előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta