Hozzávalók:
• 35 dkg orsótészta (4 tojásos)
• 1 nagy padlizsán
• 3 db kápia paprika
• 1 csokor bazsalikom
• 1 nagy fej lila hagyma
• 3 evőkanál balzsamecet
• 1 evőkanál méz
• olívaolaj, só
1. A tésztát kifőzzük, és elkeverjük 2 evőkanálnyi olívaolajjal.
2. A padlizsánt felkockázzuk, serpenyőben megsütjük. Néha öntünk alá egy kevés olívaolajat. Kiszedjük a padlizsánokat, és a visszamaradt olajon megfonnyasztjuk a felcsíkozott paprikát is.
3. A sült zöldségeket tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a felkockázott lila hagymát. Az egészet összeforgatjuk a tésztával.
4. Az ecetet elkeverjük a mézzel és 1 evőkanál olívaolajjal, majd az öntetet is összeforgatjuk a tésztával.
Fotó: Vrábel Kriszta