Hozzávalók 4 tányérhoz:
• 1 fej vöröshagyma
• 1-1 csokor friss zsálya, oregánó, kakukkfű
• 1 db babérlevél
• 1 szál szárzeller
• 2 gerezd fokhagyma
• 40 dkg fejteni való bab
• 2 dl paradicsompüré
• 25 dkg koktélparadicsom (vagy 1 konzerv hámozott koktélparadicsom)
• 2 evőkanál olaj
• 1 dl száraz fehérbor
1. Az olajon puhára dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, a babérlevelet, a felkockázott szárzellert és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a borral, és 10 percig főzzük.
2. Beletesszük a megpucolt babot, a paradicsompürét és a koktélparadicsomokat egészben, vagy nagyobb kockákra vágva.
3. Felöntjük 8 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, és 30 perc alatt puhára főzzük a babot. Parmezánforgáccsal vagy más, reszelt, kemény sajttal tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta