Hozzávalók 40 darabhoz:
• 2 x 275 g kinyújtott, hűtött leveles tészta
• 1 db tojás
• 10 dkg aszalt paradicsom
• 5 dkg kemény sajt (pl. parmezán)
• 1-2 ág friss rozmaring
• tengeri só
• frissen őrölt bors
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A leveles tésztákat kitekerjük, és megkenjük őket a felvert tojással. Mindkét tésztát elfelezzük.
2. Megszórjuk őket az apróra kockázott aszalt paradicsommal, a reszelt sajttal, az aprított rozmaringgal. Sózzuk, borsozzuk.
3. A rudakat feltekerjük, és mindegyiket 10 részre felvágjuk. A vágott felüknél fogva sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, enyhén lelapítjuk őket, megkenjük a maradék tojással, és 25 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Vrábel Kriszta