Konyha

A karácsonyi ebéd után egy jó fekete helyett is tökéletes: Olasz kávékrém – Recept

A csokoládét nem lehet megunni – hát még, ha a narancs gyümölcsös édességével és a kávé kesernyés aromájával párosítjuk!

Olasz kávékrém

Hozzávalók 6 adaghoz:
• 4 evőkanál instant kávé
• 10 dkg porcukor
• 6 dl hűtőhideg habtejszín
• 1 narancs lereszelt héja
• 5 dkg étcsokoládé
• 1 dl narancslé
• cukrozatlan kakaópor
• babapiskóta a tálaláshoz

1. Az apróra tört csokoládét a narancslével együtt forró víz felett megolvasztjuk, majd 4 pohár oldalát belülről megcsorgatjuk vele.
2. A tejszín felét az instant kávéval, a porcukor felével és a narancshéjjal együtt mély tálba tesszük. Elektromos habverővel először kis fokozaton, majd gyorsabban jó néhány percig keverjük, amíg az egész kivilágosodik és habosan krémessé válik.
3. A tejszín másik felét a maradék porcukorral habbá verjük.
4. A kávés és a natúr tejszínhabot felváltva a poharakba kanalazzuk, kakaóporral megszórva tálaljuk, mellé baba­piskótát kínálunk.

Fotó: Vrábel Kriszta