Pirított gnocchi gombás-krémsajtos mártással
Hozzávalók:
• 50 dkg kész gnocchi
• 50 dkg lila hagyma
• 40 dkg csiperkegomba
• 2 dl főzőtejszín
• 10 dkg natúr, tejszínes krémsajt
• 1 gerezd fokhagyma
• só, frissen őrölt bors
• 3-4 evőkanál olívaolaj
• egy marék rukkola a tálaláshoz
1. A lila hagymát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Egy nagy serpenyőben olívaolajon puhára dinszteljük a tisztított, feldarabolt gombával együtt.
2. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a krémsajtot és a zúzott fokhagymát. Megsózzuk, és bőségesen ízesítjük frissen őrölt borssal. A ragut összeforraljuk.
3. A gnocchit egy nagy serpenyőben 4-5 percig, kevés olívaolajon, rázogatva megpirítjuk, majd még forrón, a hagymás-tejszínes raguval együtt tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta