Konyha

Így készül a legropogósabb csípős-mézes csirke: ez a legegyszerűbb és legjobb recept

Ez a ropogós, sütőben sült csípős-mézes csirke mindenki kedvence. Kukoricapehellyel panírozott csirkemell, ami tepsiben sül aranybarnára és ropogósra.
ropogós csirkemell szósszal

Hozzávalók a panírhoz:

  • 6 csésze kukoricapehely (szükség esetén gluténmentes)
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • csipet só
  • 2 nagy tojás, felverve
  • 2 evőkanál csípős szósz

A csirkéhez:

  • 900 g csirkemellfilé (csíkokra vágva)
  • extra szűz olívaolaj a meglocsoláshoz

A csípős-mézes szószhoz:

  • 1/2 csésze méz
  • 2-3 evőkanál csípős szósz
  • 1-3 teáskanál cayenne bors
  • 3/4 teáskanál chipotle chili por
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • csipet tengeri só
  • friss kakukkfű, koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz
ropogós csirkemell szósszal
A zúzott kukoricapehely adja a csirkének a tökéletes ropogósságot

Ez is érdekelhet

  1. Őszi balkoncsodák: 6 színpompás növény, ami novemberig virágba borítja az erkélyt
  2. Indukciós vagy hagyományos elektromos főzőlap: kiderült, melyikkel spórolsz többet otthon
  3. Mikor és hogyan kell metszeni a hortenziákat ősszel? 6 lépés a jövő évi virágözönhöz

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (425 °F), és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  • A panír a kulcs: a zúzott kukoricapehely adja a csirkének a tökéletes ropogósságot. A parmezán sóssá és ízesebbé teszi a panírt, ami sütés közben ropogósra sül a csirkén.
  • Konyhai robotgépben vagy zacskóban, bot segítségével zúzd morzsává a kukoricapehelyet a parmezánnal, paprikával, hagymaporral, fokhagymaporral és egy csipet sóval. Öntsd a morzsát egy sekély tálba.
  • A tojásokat verd fel egy tálban, keverd hozzá a csípős szószt, majd forgasd bele a csirkét, hogy mindenhol bevonja.
  • Forgasd meg a csirkét a morzsában, hogy teljesen befedje. Helyezd a csirkét a tepsire. Ha vastagabb panírt szeretnél, tedd vissza a tojásba és forgasd meg a morzsában újra, mintha sajtot paníroznál.
  • Locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd süsd 20-25 percig, amíg minden oldalon ropogós nem lesz.

Amíg a csirke sül, készítsd el a szószt:

  1. Egy kis lábasban melegítsd össze a mézet, csípős szószt, cayenne borsot, chipotle port, fokhagymaport, hagymaport és egy csipet sót.
  2. A kész csirkét locsold meg a meleg szószal, majd szórd meg friss fűszernövényekkel.
  3. Ha a szósz besűrűsödik, melegítsd 5 másodpercig mikrohullámú sütőben. Tálald azonnal.

Kiváló édesburgonya hasábbal és téli salátával. Maradékot légmentesen záródó dobozban tárolhatod, és másnap újramelegítheted.

Ezt is próbáld ki: A tökéletes rántott hús titka: így marad mindig ropogós a panír

Forrás: halfbakedharvest
Fotó: AI-által generált kép