Hozzávalók a panírhoz:
- 6 csésze kukoricapehely (szükség esetén gluténmentes)
 - 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
 - 1 teáskanál füstölt paprika
 - 1/2 teáskanál hagymapor
 - 1/2 teáskanál fokhagymapor
 - csipet só
 - 2 nagy tojás, felverve
 - 2 evőkanál csípős szósz
 
A csirkéhez:
- 900 g csirkemellfilé (csíkokra vágva)
 - extra szűz olívaolaj a meglocsoláshoz
 
A csípős-mézes szószhoz:
- 1/2 csésze méz
 - 2-3 evőkanál csípős szósz
 - 1-3 teáskanál cayenne bors
 - 3/4 teáskanál chipotle chili por
 - 1/2 teáskanál fokhagymapor
 - 1/2 teáskanál hagymapor
 - csipet tengeri só
 - friss kakukkfű, koriander vagy petrezselyem a tálaláshoz
 

Ez is érdekelhet
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (425 °F), és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
 - A panír a kulcs: a zúzott kukoricapehely adja a csirkének a tökéletes ropogósságot. A parmezán sóssá és ízesebbé teszi a panírt, ami sütés közben ropogósra sül a csirkén.
 - Konyhai robotgépben vagy zacskóban, bot segítségével zúzd morzsává a kukoricapehelyet a parmezánnal, paprikával, hagymaporral, fokhagymaporral és egy csipet sóval. Öntsd a morzsát egy sekély tálba.
 - A tojásokat verd fel egy tálban, keverd hozzá a csípős szószt, majd forgasd bele a csirkét, hogy mindenhol bevonja.
 - Forgasd meg a csirkét a morzsában, hogy teljesen befedje. Helyezd a csirkét a tepsire. Ha vastagabb panírt szeretnél, tedd vissza a tojásba és forgasd meg a morzsában újra, mintha sajtot paníroznál.
 - Locsold meg egy kevés olívaolajjal, majd süsd 20-25 percig, amíg minden oldalon ropogós nem lesz.
 
Amíg a csirke sül, készítsd el a szószt:
- Egy kis lábasban melegítsd össze a mézet, csípős szószt, cayenne borsot, chipotle port, fokhagymaport, hagymaport és egy csipet sót.
 - A kész csirkét locsold meg a meleg szószal, majd szórd meg friss fűszernövényekkel.
 - Ha a szósz besűrűsödik, melegítsd 5 másodpercig mikrohullámú sütőben. Tálald azonnal.
 
Kiváló édesburgonya hasábbal és téli salátával. Maradékot légmentesen záródó dobozban tárolhatod, és másnap újramelegítheted.
Ezt is próbáld ki: A tökéletes rántott hús titka: így marad mindig ropogós a panír
Forrás: halfbakedharvest
Fotó: AI-által generált kép


