A zöldfűszerek nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem kifejezetten szépek is lehetnek. Kertészmérnök szakértőnk, Kiszel Péter csokorba szedte a legmutatósabbakat.
Általában sósan, köretként találkozhatunk a szlovák knédlivel, pedig a szomszédban édesen is nagyon szeretik elkészíteni ezt az egyszerű tésztát.
Ettől a fogástól biztosan megelevenedik otthon a konyhában a horvát tengerparti nyaralások emléke.
A szomszédban ünnepi alkalmakkor is az asztalra kerül ez a kiadós leves.
A szerb konyha kihagyhatatlan étele a gyuvecs, ami könnyen elkészíthető.
Kalandozzunk egy kicsit a határon túlra, és próbáljuk ki a környező országok jellegzetes, ízgazdag receptjeit!
A húsok mellé tálalt gyümölcs- vagy zöldségalapú fűszeres mártásokat, amilyen az áfonyadzsem vagy a lilahagyma-lekvár, az európai konyha is ismeri. Az indiai eredetű...
Sok ember számára addig nem indulhat el a nap, amíg az első feketekávét meg nem itta. Egyes becslések szerint azonban néhány évtizeden belül akár teljesen el is tűnhet a föld...
A csirkemell olyan komfortalapanyag, amihez bármikor lehet nyúlni, ha egy kiadós ebédet vagy egy gyors vacsorát szeretnénk főzni.
A hajdina minden esetben tökéletes gluténmentes köret az ételallergiásoknak.