A zabpehely univerzális, olcsó alapanyag, ha kekszkészítésről van szó. Könnyű vele dolgozni, a végeredmény pedig mindig tökéletes. A kekszek hetekig elállnak száraz, hűvös...
A néphagyomány szerint a következő év bőségét biztosíthatjuk be azzal, ha ilyenkor liba kerül az asztalra. Ha elhisszük a babonát, ha nem, erre a jeles napra...
Sokszor tart vissza egy egyébként kedvelt étel elkészítésétől, ha macerás a hozzávalóinak a hámozása. Ékes példája ennek a rántott patisszon. Pláne, ha az ember keze...
Az apró teasütemény mindig a vendégség sztárja: aki csak elhalad a tál mellett, biztos, hogy csippent belőle egyet. Három omlós teasütemény receptet is mutatunk.
Nem csak karácsonykor vagy újév napján érdemes káposztás ételeket ennünk. A savanyú káposzta a legjobb vitaminforrások közé tartozik, és előnye, hogy nem is drága.
A búzadara nem csak a tejbepapi alapja lehet, isteni sütemények készíthetők belőle. Nem drága alapanyag, így egy hadseregnyi unokát is gyorsan jól lehet lakatni vele, ha...
Kevés ember tud ellenállni egy szelet tortának, de miért is kellene, ha egyszer annyira finom! Ezekkel a receptekkel bármilyen születésnap vagy ünnep méltóképp megünnepelhető.
A cukrozott üdítők, mesterséges édesítők világában különösen hasznos, ha rátalálunk egy természetes édes ízre, mint a sütőtök.
A muffin az egyik legkönnyebben elkészíthető vendégváró falat: elég mindent összekeverni egy nagy tálban, kiadagolni és már mehet is a sütőbe. A végeredmény mindig tökéletes!
Édesen és sósan, hússal vagy túróval – ez a vacsora mindig sikert arat. Gyorsan elkészül, és nem is drága, minden adott hát hozzá, hogy gyakran kerüljön az asztalra.

