Lélek

Játsszunk papás-mamást? Mit tudhat egy gyerek a szülei szexuális életéről?

Amióta csak gyerekek születnek, megoszlanak a vélemények, hogy mit és mennyit tudhatnak arról,  hogyan is csöppentek az életünkbe. Ami ugyanis a fogantatás pillanatáig természetes volt, sokaknál hirtelen cikinek számít. De miért és mitől lesz mumus a szex a gyerekünk előtt?
b. molnár márk dr. hevesi kriszta érzelmi terhelhetőség fogantatás gyerek hálószoba intimitás szexuális élet szexuálpszichológus szülő-gyerek kapcsolat szülők

Mindenekelőtt azt érdemes tisztázni, hogy miért számít cikinek, kellemetlennek egy szülőnek a gyereke előtt akár csak beszélni is a szexről, amikor pontosan tisztában van vele, hogy már őket sem a gólya hozta…  „És tegyük hozzá azt is: a gyerek számára legalább ennyire kínos ez a téma – kezdi dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. – Az emberek többsége a nyugati kultúránkban érett felnőttként is beleborzong a tudatba, hogy bizony, az ő szülei szexeltek, esetleg szexelnek is még.” Miért? – kérdem. „Ez egy erős, biológiai gát, ami a vérfertőzéstől véd meg minket: hogy a velünk egy háztartásban élő rokonok esetében már a szex gondolata is tabu legyen, eszünkbe se jusson velük összebújni.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

 

 

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete