Lélek

A kicsit sem boldogító TALÁN avagy: miért halogatják a pasik a lánykérést

Én ennyi idősen már feleség voltam. Te mikor mész végre férjhez? Két olyan mondat, amitől szinte minden nő kifutna a világból. Ha őszinték akarunk lenni, senki nem tudja ezekre a választ. De csak mostanáig!
b. molnár márk dr hevesi krisztina eljegyzés gyűrű házasságkötés jutalomszex lánykérés nászéjszaka párkapcsolat szerelem szex szexuálpszichológus

Elsőre ugyan tényleg sablonos és talán dühítő is lehet a már ezerszer hallott „régen minden más volt” kifejezés, viszont vitathatatlan, hogy amikor a férfiaknak az első szexhez ki kellett várni a nászéjszakát, addig könnyebben és hamarabb rávették magukat a lánykérésre is. Joggal merül fel már az elején a kérdés: azzal, hogy az évszázadok elvették a férfiaktól a „jutalomszex” érzését, elment a kedvük a házasságtól is?
„A szex (és hiánya…) vitathatatlanul óriási hajtóerő – kezdi dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus. – Az esküvőig tartogatott szüzesség idején a megkötött friggyel a férfi – és tegyük hozzá: jó esetben azért a nő is – szíve választottjától a testi beteljesülést nyerte. Ezzel szemben ma ez gyakran már az első légyotton bekövetkezik, és a kapcsolati státusz elmélyülésével – férfi szemszögből nézve – inkább csak a kötelezettségek gyarapodnak.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete