Lélek

A gyógyító csend

A csendre nagy szükségünk van. Jót tesz az egészségünknek, a lelkünknek, az elménknek. Minden nap szánjunk egy kis időt arra, hogy élvezzük a néma perceket.
bata kata belső világ csendes elme csendterápia egyedül töltött idő elme gyógyító csend magány makai gábor megérzések némaság pszichológus saját gondolatok terápia zaj

Kétféle ember létezik: az egyik amint hazaér, bekapcsolja a tévét, zenét, bármit, csak hogy valami szóljon, retteg a csendtől, nyomasztja, rosszul érzi magát. A másik éppen a csendtől töltődik fel, nyugszik meg. „Sokan úgy vélik, hogy aki szereti a csendet, az szomorú, magányos, befelé forduló, nem szereti az embereket. Pedig a valóságban inkább bölcs, hiszen tudja, mire van szüksége a szervezetének. A némaság segít meghallani a saját gondolatainkat – persze sokan éppen ettől félnek –, értelmezni a megérzéseinket, lecsendesíteni az elménket, feltölteni energiával a testünket. Nem véletlen, hogy a testünk gyakran próbál üzenni az elménknek, hogy kicsit lassítsunk, álljunk meg, csendesedjünk el. Éppen ezért ne féljünk a csendtől, inkább hagyjuk, hogy végezze a dolgát” – mondta Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete