Lélek

Segítség! A férjem pornófüggő 3. rész

Ahogyan az előző hetekben is kiderült: a pornófüggőség nem az a téma, amire csak úgy legyinthetünk azzal: férfidolog. Eljött az idő, hogy végleg kikapcsoljuk a durva mozit az életünkből!
b. molnár márk bertók gyula elvonási tünetek függőség hangulatingadozás lelki problémák önterápia pornófilm pornófilmfüggők pornófogyasztás pornófüggő pornónézés pszichológus pszichoterápia

Első körben azt érdemes tisztázni, hogy képes-e ezt a helyzetet segítség nélkül is megoldani egy házaspár? „Az önsegítés sok esetben hasznos. Főleg, ha hasonló problémával küzdő emberek önsegítő csoportjáról van szó. A legismertebb ilyen szerveződés az Anonim Alkoholisták, aminek mintájára vagy csak az ötletéből kiindulva, sokféle függőséggel élők hoztak létre különböző civil és egyházi csoportokat. Ha valakinek a környezetében működik ilyen pornófüggőknek, mindenképpen érdemes megkeresni őket – tanácsolja Bertók Gyula pszichológus, majd hozzáteszi: – a házon belüli, végzett »önterápia« viszont kockázatos: túlságosan bevonódtak, involválódtak a pár tagjai érzelmileg ahhoz, hogy a kiúthoz szükséges érzelmi távolságtartást meg tudják valósítani. Ezen kívül a pszichés vakfoltjaik is akadályozzák őket abban, hogy észrevegyenek dolgokat.”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete