Egészség Lélek Otthon

A királyi családok kedvenc kristálya segít megteremteni a belső békét: Erzsébet is gyakran viseli

A nyári vásárok forgatagában mindenkit rabul ejtenek az ásványokból készült csodás karkötők, nyakláncok. Főleg, ha hiszünk benne, hogy ezek az ékszerek nemcsak szépek, de a segítségünkre is lehetnek, hiszen gyógyítják a testet, lelket.

Hogy milyen követ viselünk, azt elsősorban a színe, a formája határozza meg. Először természetesen arra figyelünk, illenek-e a ruházatunkhoz, az egyéniségünkhöz. De jó, ha tudjuk, hogy alkalmazásuk ezen túlmenően is harmóniát teremt körülöttünk, örömtelivé teszi mindennapjainkat, és felhangolja az auramezőnket.

Egy vagy akár több

A kristályokat hordhatjuk karkötőként, medálként, vagy akár zsebben is, így afféle amulettként növelik az életerőnket.
A sok különféle ásvány közül az átlátszó hegyikristálynak, a rózsaszín rózsakvarcnak és a lila ametisztnek lehet a legjelentősebb az egészségmegőrző ereje.

Energiáink frissítésére több ásványt is használhatunk egyszerre. Érdemes ilyenkor az aura vagy csakrasor színei alapján felfűzni a köveket, a szivárvány színei szerinti sorrendben: hegyikristály, ametiszt, kék kalcedon, jade, citrin, karneol, rózsa­kvarc. Karkötő vagy medál lehet belőlük.

Miben támogatnak?

  • Hegyikristály – Megnyugtató hatásával kiegyensúlyozottá tesz, megtisztítja a gondolatokat. Serkenti az agyműködést, erősíti az immunrendszert.
  • Ametiszt – Mindig is a királyi családok egyik kedvelt kristálya volt, és ma is a bölcsességek megismeréséhez, a tudás gyarapításához ad segítséget. Ezenkívül belső békét hoz, és enyhíti a feszültséget.
  • Kék kalcedon – Tiszta, világos, egyértelmű kommunikációt, teljes szabadságot biztosít, elmélyíti
    a különféle kapcsolatokat, és növeli a hitet.
  • Jade – Békét, harmóniát teremt, szerencsét varázsol, sikeres önérvényesítéssel segít felvállalni, megvalósítani a vágyakat, erősíteni a lelkiséget.
  • Citrin – Magabiztosságot, bátorságot közvetít a világ megismeréséhez, fokozza a pozitív gondolkodást.
  • Karneol – Növeli a teremtő, alkotó, támogató erőket, a női és férfiúi termékenységet, felszabadít a hátráltató gátlások alól, több területen is kreatívvá tesz, ezzel támogatja a kiteljesedést a hivatásunkban.
  • Rózsakvarc – Felszabadító nyitottságot nyújt, áthangolja az érzelmeket, békét, nyugalmat visz a baráti, családi kapcsolatokba, harmonikussá teszi a körülményeket, teljessé, erőssé a szerelmet.

Kérhetünk tőlük

Amikor kristályokat viselünk, érdemes figyelnünk arra is, hogy az ásványok nemcsak önmagukban erősek, hanem hatnak is egymásra. Mindegyik hatás felerősíthető, így miközben felvesszük az ékszereket, magunkban kérjük meg őket, hogy a számunkra fontos területeken erősödjenek fel, és támogassanak bennünket. Például: „Segítsetek, hogy ma is jól fejezzem ki a bennem élő szeretetet, helyesen oldjam meg a feladataimat, mindent megfelelően időzítsek!” Kéréseink nyomán a kristályok ereje megnő, és kellően összehangolódik az energiamezőnkkel.

Hová helyezzük?

Az ásványokat bevethetjük nyitott vagy zárt térben, kertben vagy szobában, elhelyezhetők növények mellett, polcon, szoba sarkában, íróasztalon vagy dísztárgyként vitrinben is.

A kristályok erőteret hoznak létre egymással, ettől teljesítményük összekapcsolódik és hatványozottan megnövekszik. Együttesen hatnak az emberekre, állatokra, növényekre, minden élőlényre, függetlenül attól, hogy fizikailag érintkeznek-e velük. Az is elegendő, ha a tér közepén helyezzük el őket, így is befolyásolhatják a mentalitást, a viselkedést, a közérzetet. Lehetséges, hogy a nappali közepén elhelyezett ásványok békét és nyugalmat biztosítanak az otthon tartózkodóknak – kutyának, macskának, embernek egyaránt –, megnövelik szeretetteljes energiáikat és együttműködő erőiket. Ehhez általában egy-, két-, háromfajta kisebb-nagyobb ásványt tehetünk tálcára vagy üvegtálba, az ízlésünknek megfelelően. Így még természetesebben egyensúlyozzák ki a teret, harmonikus erejükkel segítenek ráérezni a szeretet frekvenciájára és az égi ötletekre.

Védelmező feketék

A világosabb kristályok energiával töltenek fel bennünket, motivációt, lendületet adnak ahhoz, hogy sikereket érjünk el. A sötétebb, matt fényű, nem átlátszó kövekkel, például a fekete turmalinnal hatásosan védekezhetünk az elektroszmog ellen. Az elektromos hálózatból, telefonkészülékekből, wifiberendezésekből, informatikai és konyhai eszközökből érkező negatív sugárzásokat is remekül gyűjtik be, így a fekete ásványokat érdemes a készülékek mellé elhelyezni. Még szállodákba is magunkkal vihetjük őket, hogy a szobában lévő router, tévé sugárzását kiküszöbölhessük, és megvédjük az energiáinkat.

Kiemelt kép: GettyImages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete