Lélek

Bókok nélkül is egyértelmű: 9 jel, amiből biztosan tudható, hogy vonzódik hozzánk a kiválasztottunk

Milyen egyszerű lenne, ha senki nem félne a csalódástól, és nyíltan közölné a kiszemeltjével, hogy szeretne közelebb kerülni hozzá. De mivel nem egy romantikus filmben élünk, érdemes felismerni azokat a megnyilvánulásokat, melyek arról árulkodnak, hogy tetszünk valakinek.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a hosszú szemkontaktus, a kitágult pupillák, az arcpír mind azt jelentik, hogy valaki érdeklődik irántunk. Ám a vonzalom jeleit nem mindig olyan könnyű kiszúrni!

Zavarunkban rossz jeleket küldünk
Dr. Chloe Carmichael klinikai szakpszichológus, a párkapcsolati problémák nagy szakértője azt mondja, az sem könnyíti meg az ismerkedést, hogy többen túlkompenzálják a zavarukat, ezért kimondottan hűvösen, visszafogottan viselkednek. Ezzel viszont teljesen összezavarják a másikat, és végül emiatt nem alakul ki a kapcsolat. A szakértő szerint ez akkor fordul elő, ha az illető attól fél, hogy az érdeklődésével elriasztja, megijeszti a kiszemeltjét, illetve nagyon tart az elutasítástól. Ezért is fontos, hogy mindig mutassuk ki, ha kedvelünk valakit, még akkor is, ha nem alakul pozitívan a történet.
Az is lényeges, hogy legyen visszacsatolás. Mindig jelezzük, ha jól érezzük magunkat a másikkal, mert így kevesebb esély van arra, hogy elmegyünk egymás mellett. Például mondjuk azt neki: „Nagyon élveztem a múltkori kávézást”, vagy ezt: „Jó volt veled beszélgetni, feltöltött.”
Bár mindenki másképp fejezi ki az érzéseit, a szakember szerint a következő 9 jel egyértelműen jelzi, hogy kedvel minket a másik.

1. Rendszeresen keres
Ha valaki időről időre érdeklődik irántunk, fontosnak tartja, hogy fenntartsa velünk a kapcsolatot. Különösen jó jel, ha közös emlékeket vagy vicceket elevenít fel, mert akkor biztosan pozitívan éli meg a közös időt és egy hullámhosszon érzi magát velünk. Az is hasonlóan árulkodó, ha hozzánk fordul tanácsért, segítségért, és bármikor számíthatunk rá, ha bajba kerülnénk.

2. Minőségi időtöltést szervez
Természetesen az elején tökéletes program egy mozi, színház, de ha egy idő után olyan találkozókat ajánl fel, amely során lehet tartalmasabban, mélyebben beszélgetni, akkor biztosan többet szeretne barátságnál. Biztató jel az is, ha nemcsak telefonon vagy cseten hajlandó kommunikálni, hanem a személyes találkozást is szorgalmazza. Az is elárulja, hogy komolyabban tervez velünk, ha előre kitalálja, hova menjünk, mit csináljunk – és ezek olyan programok, amelyekkel tudja, hogy a kedvünkben járhat és jól érezhetjük magunkat a társaságában.

3. Átgondolt kérdések
Ha kérdéseket tesz fel rólunk, akkor egészen biztosan jobban meg szeretne ismerni, és az se zavarjon meg minket, ha először teljesen átalános dolgokat dob be. Lehet az is, hogy: „Mit csinálsz a hétvégén?”. A lényeg, hogy szeretne kicsit közelebb kerülni, és ha kis idő elteltével mélyebb, személyesebb dolgokat kérdez, esetleg a jövőbeli céljaink felől érdeklődik, akkor biztosan nem csak játszik velünk az illető.

4. Beszéltet a régi kapcsolatainkról
Az is nyilvánvaló érdeklődés, ha arra tereli a beszélgetést, hogy mit keresünk egy kapcsolatban, milyen párra vágyunk. Ez annak a jele, hogy érdekli a jövőbeni tervünk, illetve arra számít, hogy mi is visszakérdezünk, így ő is több mindent elárulhat magáról. Ezért biztató az is, ha a korábbi viszonyokról mesél, meséltet. Például arról, hogy milyen volt, miért ment tönkre. Szeretné megismerni a múltunkat, és átfogóbb képet kapni arról, kiben miért csalódtunk, hogy ő ne kövesse el ugyanazt a hibát. Ugyanakkor ha túl nagy érzelemmel beszél az exéről, akkor még mindig ragaszkodik hozzá, és nagy valószínűséggel nincs túl a szakításon.

5. Mindenre emlékszik
A figyelem mindig az érdeklődés egyik legfőbb jele. Amennyiben egyszer említettünk valamit, és azt a későbbiekben felhozza, akkor egész biztosan figyel ránk, tehát tetszünk neki. Lehet az egy egészen kis apróság, amire talán mi már nem is emlékeztünk.

6. Finom mozdulatokat tesz
A testi érintés minden esetben az egyik legjellemzőbb jele a vonzalomnak. Sokan azt várják, hogy fogják meg a kezüket, pedig az, ha a hátunkra teszi a másik a kezét beszélgetés során, vagy finoman megfogja a vállunkat, ugyanolyan egyértelmű. Ezek a gesztusok komoly érdeklődést jelentenek, de közben azt is sugallják, hogy tisztelettel van felénk az ismerősünk, és nem szeretne túlságosan ránk rontani.

7. Hangosan nevetgél
Néha kicsit esetlenné válhat az a személy, aki különösen kedvel minket. Idegesen nevetgélhet, túlzottan mosolyoghat – ezek a legjellemzőbb viselkedési minták. Szóval, ha valaki így viselkedik a társaságunkban, ne írjuk le egyből, és adjunk neki egy esélyt. Talán legközelebb már természetesebben fog viselkedni, és nyíltabban tudunk vele beszélgetni, ismerkedni.

8. Felhozza a jó tulajdonságait
Nem dicsekedni szeretne az illető, ha meg akarja velünk osztani azokat a képességeit, tulajdonságait, amire büszke, hanem próbálja „jól eladni magát”, vagyis a legjobb képet mutatni magáról. Ha a másik fél elárulja, hogy remekül főz, vagy nagyon sok mindent tud a filmekről, a történelemről, akkor lovagoljuk meg a témát, és tudjunk meg róla minél több információt. Bármi hasznunkra válhat, ha minket is érdekel, és szeretnénk a közelébe férkőzni.

9. A társaságra sem mond nemet
Attól sem riad vissza, ha az ismerőseinkkel, barátainkkal is kontaktálni kell? Ne is gondolkodjunk azon, hogy tetszünk-e a másiknak, mert ez egy hatalmas igen! Az az ember, aki hajlandó csatlakozni a társaságunkhoz, minden bizonnyal meg akar minket hódítani.

Szöveg: Sinkó Edit • Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete