Lélek Sztárok

Van, aki a mellbimbóktól, más a távirányítóktól retteg: sztárok különös fóbiái

A fóbia olyan túlzott, indokolatlan félelem, iszonyodás állatoktól, tárgyaktól vagy helyzetektől, amelyen az ember nem tud uralkodni. Íme néhány félelemforrás, amelyektől a hírességek is pánikba esnek.

Orosz Barbara: Megsimogatta, de nem segített

A műsorvezető életét is megkeseríti egy leküzdhetetlen rettegés, ugyanis csak a ruhákon és a kiegészítőkön szereti a kígyómintát, egyébként kimondottan iszonyodik a lábatlan hüllőktől. Évekkel ezelőtt még akkori párja megpróbálta rávenni, hogy simogasson meg egy óriáskígyót, hátha így elmúlnak a félelmei. Azonban azóta sem sikerült úrrá lenni a kígyóundorán. Barbara szerint mindez onnan ered, hogy gyerekkorában az édesanyja nagyon megijedt, és hatalmasat sikított, amikor ő egy parlagi viperával próbált játszani.

Sydney van den Bosch: Csak akkor megy el moziba, ha már mindenki látta a filmet

A Szerencsekerék háziasszonya agorafóbiával küzd. A bezártságérzéstől való szorongás tünete a verejtékezés, a szapora légzés, a heves szívdobogás. „Igyekszem elkerülni a tömeget, és próbálok nem menni olyan helyekre, ahol túl sok ember gyűlik össze – mesélte Sydney. – Moziban olyan filmeket választok, amiket már régóta vetítenek, és mindenki megnézhette, aki akarta, ebből kifolyólag nincsenek sokan a teremben. Ez például egy jó kis tipp azoknak, akik hasonló gonddal küzdenek, mint én.”

Nacsa Olivér: Elforgatja magától a távirányítót

A humorista olyannyira retteg az elektronikus tárgyak által kibocsátott sugárzástól, hogy képes addig forgatni azokat, amíg el nem érik azt a szöget, amelyben már nem árthatnak az egészségének. „Ha meglátok egy mobilt vagy távirányítót, akkor azonnal a megfelelő szögbe kezdem forgatni, hogy a belőle áramló sugárzás még véletlenül se legyen káros hatással az egészségemre” – mesélte Olivér.
Emellett még tériszonnyal is küzd, retteg a magasságtól. „A járdaszegélyről sem nézek le” – vallotta be.

Pápai Joci is retteg a magasságtól

„Megszédülök, rosszul leszek és könnyen el is ájulhatok, annyira megvisel már az is, ha a lépcsőházban lenézek.”

Lola: Inkább kifordult az üzletből

Az énekesnő egy tévéműsorban beszélt arról, hogy rettentően rosszul tud lenni a mellbimbók látványától, sőt viszolyog azoktól a férfifelsőktől, amelyekből oldalt kivillanhat ez a testrészük. Azt is elárulta, hogy egyszer olyan boltba tért be, ahol az összes férfi eladón bő trikó volt, és mindegyiknek kilátszott alóla a mellbimbója. Segítséget akart kérni a vásárláshoz, de inkább kiment az üzletből.

Kocsis Tibor: „Ez a legősibb félelmem”

Az énekes viszolyog a denevérektől. Elönti a pánik, ha csak arra gondol, hogy mi lenne ha éjszaka arra ébredne, hogy berepült a szobájába egy bőregér. Szerencsére még nem történt meg vele az eset, de a lehetőségtől is kirázza a hideg.
„Nagyon parázok, ez a legősibb félelmem” – árulta el Kocsis Tibor.

Kasza Tibor: Tizenkét tagú családjával bennragadtak egy hatfős liftben

Egy gyerekkori élménye miatt máig retteg a  liftektől. „Egy sok-sok évvel ezelőtti eset lehet a betegségem okozója. Történt ugyanis, hogy a tizenkét tagú családommal beszálltunk egy hatfős liftbe, ami természetesen hamar feladta a küzdelmet, és beszorultunk. Pici gyerekként az apám övcsatja alól valahogy úgy tűnt, mintha mindenki az életéért küzdve nyomkodná a gombokat. Ez így utólag viccesen hangzik, de ha beragadok a felvonóba, még ma is kiver a víz, és ha tudnám, a kezemmel szakítanám fel a lift falait, hogy kiszabaduljak.

Soma Mamagésa: Eső után nem mert utcára menni

Még ma is borzongva beszél a kígyókról, kukacokról és gilisztákról, pedig a gyermekkorában kifejlődő fóbiája mára sokat mérséklődött. „Pár éve még eső után csak akkor mentem ki a házból, ha a férjem előzőleg elsepregette a gilisztákat a járdáról. Amint megpillantottam egyet, abban a pillanatban elfogott a remegés, légszomjam lett, és úgy éreztem, hogy megdermedek. Kineziológus és pszichológus segítségét kértem, hogy oldják a szorongásomat, aminek eredményeképp elmaradtak a tünetek.”

Ők sem kivételek

Oprah Winfrey: amerikai talk-show-háziasszony olyannyira irtózik a rágógumitól, hogy még a munkatársainak is megtiltotta, hogy rágózzanak.

Az amerikai exelnök Bill Clintonnak kórházfóbiája van. Az ebben szenvedők attól félnek, hogy ha bemennek egy egészségügyi intézménybe, nem kerülnek ki onnan élve.

A színész Orlando Bloom a malacoktól retteg, akkor is összerándul a gyomra, ha csak egy képet meglát róluk.

Az Oscar-díjas Jodie Foster elmesélte, hogy annyira elborzad a vásárlástól, hogy ha be kell lépnie egy üzletbe, rángani kezd az arca.

A 79 éves Michael Douglas saját bevallása szerint a szőrös nőktől esik pánikba, főleg a borotválatlan hónalj látványa kelt benne undort.

Szöveg: Szabó Csaba

Fotó: Schumy Csaba, Birton Szabolcs, Nagy Zoltán, Trenka Attila, tv 2, Getty images

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete