Címlapsztori Sztárok

Végre együtt Gajdos Tamás, Geszler Dorottya és Klausmann Viktor: Kulisszatitkok, amikről még nem beszéltek

A Szerencsekerék és a Játék határok nélkül harminc éve a legnézettebb tévés vetélkedők voltak, de a három műsorvezető ez idáig még sosem szerepelt együtt. A Meglepetésnek sikerült összehozni őket, és arra voltunk kíváncsiak, mi történt velük az azóta eltelt időben.

Nosztalgiázni hívtuk Gajdos Tamást, Geszler Dorottyát és Klausmann Viktort. Örömmel mondtak igent, mert a rohanó hétköznapokban csak különböző rendezvényeken, hébe-hóba futottak össze, hosszabb beszélgetésre eddig nem került sor. „Amikor elkezdtük a műsorvezetést, szerintem még egyikünknek sem volt gyereke. Azóta már mindannyian szülők vagyunk, talán ez a legnagyobb változás az életünkben – kezdi a beszélgetést Geszler Dorottya, akinek a lánya, Laura már férjhez is ment. De a négygyerekes Tamás is férjhez adta tavaly nyáron a lányát, Viktóriát. Most pedig az első unokáját várja…

„Én még mindig kispapa vagyok! – szól közbe Klausmann Viktor – Ármin 15 hónapos. Igaz, a korábbi kapcsolataimból is van egy fiam és egy lányom, szóval háromszoros apukaként élem az életemet.”

A Szerencsekerék egykori műsorvezetője egy ideje már vidéken, Gyöngyösön lakik, és nem is hiányzik neki a fővárosi nyüzsgés. „Fia­tal koromban sokat buliztam, jártam a pesti éjszakát. 58 évesen már máshol vannak a súlypontok. Több üzleti vállalkozásom van: télen sítáborokat szervezek, nyaranta pedig a domonyvölgyi strandot üzemeltetem. Tudtommal Tamás már nyugdíjas, mondtam is neki, hogy a nyugdíjas bérletet egész nyárra kapja tőlem, jöhet hozzánk, szívesen látjuk” – mondja nevetve Viktor.

Viktor és Tamás 12 éven át vezették a Szerencsekereket

Tomi és Viktor sosem rivalizáltak

Ki hinné, hogy Gajdos Tamás már 65 éves? Pontosan olyan sportos és fitt, mint modellként a 80-as években. Úgy tűnik, felette nem múlik az idő. „Én a divatszakmából érkeztem a televíziózásba. Amikor annak idején a Szerencsekerékhez műsorvezetőket válogattak, új arcokat kerestek, nem a megszokott tévésekkel akarták indítani a vetélkedőt. Viktorral a castingon találkoztam először, 1993-ban. Rögtön azonos hullámhosszra kerültünk, bár csak ritkán vezettük közösen a műsort.”

„Az igazság az, hogy nagyon ki volt találva a koncepció – veszi át a szót Viktor. – A sármos Tomit a fiatalabb hölgynézőknek szánták, engem pedig a nagymamáknak. A vetélkedőben én hoztam a szerethető unoka karaktert, míg Tamás a jóképű férfit, akibe szerelmesnek lehetett lenni. Egyébként Tomival mi sosem rivalizáltunk, mert más volt a stílusunk.”

Nem tudni, hogy Geszler Dorottyát kiknek szánták a Játék határok nélkül producerei, de tény, hogy ő is nagyon jól mutatott a képernyőn. Csinos volt, és napbarnított bőrű, ami akkoriban divatosnak számított.

„Irigyelt voltam, mert a műsor felvételei többnyire külföldön zajlottak, szép helyszíneken: Svájcban, Portugáliában, Görögországban és Olaszországban. Akkoriban még nem voltak olcsó fapados járatok, külföldre utazni élményt jelentett. De akadtak nehézségek is. Négy-öt napig vettünk fel egy műsort, így nekem mindennap ugyanazt a sminket, hajat, ruhát kellett produkálnom egyedül, sminkes és fodrász nélkül. Amíg a helyszínre siettünk, a buszban festettem ki az arcomat. Forgattunk napközben, órákon át a tűző napon, este pedig jött a játék, sokszor hajnalig. Emlékszem, Portugáliában egyszer annyira bedagadt a szemem, hogy csak napszemüvegben tudtam vezetni még az esti műsort is, amire akkoriban nem volt példa. Külön engedélyt kellett kérnem rá a rendezőtől.”

Dóri ételt oszt a krisnásokkal

A három híresség ma már ritkábban szerepel a tévében, de ez nem azt jelenti, hogy a közönség ne zárta volna őket örökre a szívébe. A mai napig nagyon hálásak azért, hogy sikeres műsorokhoz adták a nevüket

„Eszembe sem jut megtagadni a Szerencsekereket! – mondja Tamás. – Szép emlékként gondolok rá, és nem akarok álszerény lenni, anyagilag is megalapoztam vele az életemet. Később többfajta televíziós műfajban kipróbáltam magam, de egyik sem tudta felülmúlni a Szerencsekerék sikerét. Egy időben Viktorral rendszeresen jártunk vidéki közönségtalálkozókra is, akkora igény volt arra, hogy személyesen is lássanak minket a tévénézők.”

Dórit a mai napig gyakran felismerik az utcán. Talán azért, mert ugyanolyan kedves, mosolygós, mint régen.

„Meglepő helyeken, váratlanul is érnek pozitív hatások. Például karácsonykor évről évre segítek a krisnások ételosztásán. Miközben önkéntesként dolgozom a Népligetben, többen felismernek. Pedig én ott nem »művésznő« vagyok, hanem csak egy segítő” –  meséli Dorottya. A csinos tévés egyébiránt nem esett kétségbe, amikor megszűnt a műsora.

„Jó ideje pilatesoktató vagyok, többször nyertem díjakat, és tartok órát a legnagyobb rendezvényeken, mellette évek óta influenszerként ajánlom a követőimnek a számomra is értékes dolgokat. Népszerű tévéműsorokba is szívesen elmegyek vendégnek” – mondja Dóri, aki az utóbbi időben újra szeret kötni.

„Furcsa módon tizenévesen, az iskolapadban gyártottam a pulcsikat. Most pedig a lányom nagy örömmel hordja azokat a sálakat, sapkákat, fejpántokat, amiket készítek neki.”

Tamás a szabadidejében sportol. Kerékpározik, úszik, atletizál, világbajnokságok állandó résztvevője. Érem nélkül sosem tér haza. „Nagy öröm számomra, hogy a tavalyi évben én lettem az év duatlon sportolója és aranyokleveles triatlonversenyző is.”

A jókedvük azóta is megmaradt

Viktor is aktív életet él, januárban jött haza a síelésből, de a nagypapája pocakját örökölte, így rajta rögtön meglátszik, ha egy kicsit többet eszik.

„Ezzel itt nincs mit tenni! – mutat nevetve a hasára. – Elfogadtam, hogy ilyen a genetikám. Egyébként a hölgyeknél sosem volt problémám a külsőmmel. Ármin anyukája, Niki is így ismert meg” – mondja. Bár harminc évvel ezelőtt indult útjára a Szerencsekerék, Viktor humora és jókedve semmit nem változott az évek alatt. Tamás is megőrizte a nyugodt természetét, és egy percet sem késett a megbeszélt időpontról.

„Mostanában mindenki azzal ugrat, hogy késős vagyok. Pedig miattam tévéműsor még nem maradt el, a felvételre mindig ott voltam, vagy diszponáltam magam helyett valakit” – mondja, és lelkileg már túltette magát azon, hogy az ATV híradója nélküle megy tovább. „Vannak új tévés ajánlataim, amikről most még nem beszélhetek, de addig is jelen vagyok a képernyőn. Három magazinműsorom fut az ATV-n, a rádióműsorom, a Sportmotivátor pedig hetente kétszer megy a Spirit FM-en.”

Bár ők hárman sosem vezettek együtt műsort, lehet, hogy egyszer még erre is sor kerül? A harmónia megvan köztük, a többi pedig már csak szervezés kérdése.

A gyerekek nem folytatják a szüleik foglalkozását

Dorottya egy szem lánya, Laura marketingasszisztens. Tamásnak négy gyereke van: Gergő, Viktória és Dominika civil foglalkozásúak. A legkisebb, Zétény még csak 13 éves, de őt sem érdekli a televíziózás. Viktor gyerekei, a 15 éves Tamara és 18 éves Dominik az iskolapadot koptatják. A pici Ármin pedig 15 hónapos. Belőle még lehet műsorvezető…

Fotó: Schumy Csaba, privát • smink és haj: Szabó Lilla • stylist: Tóth Rita Linda • ruha: C&A, Högl, Parfois, Reserved, Zara

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete