Otthon és Kert

Súrolás nélkül lesz olyan tiszta a kerti grill, mint újkorában: egyetlen konyhai dologra van szükséged

A kerti grill takarítása utálatos dolog: természetéből fakadóan mindig, minden ráég. Ha ezzel a módszerrel takarítod, súrolnod sem kell soha többet.
grillen sül kolbász hús kukorica

A grillkészletek már lelkesen várják az idei első kerti partit, amely sok ember számára szimbolikus kezdete az idei nyárnak. Sokkal kevesebben vannak valószínűleg azok, akik a kerti sütögetések végét is várják, hiszen ez egyet jellent azzal, hogy valakinek meg kell pucolnia a grillt. Hiába fogunk legközelebb is extra magas hőmérsékleten sütni rajta, muszáj megtakarítani az ételmaradékoktól, különben a következő alkalommal beleégnek a húsba és a zöldségekbe. Segítünk, hogy az idei szezonban már ne legyen olyan idegtépő és fárasztó a grill takarítása.

Az égett rácsok alapos takarításához még pénzt költened sem kell, ha követed ezeket a lépéseket.

Csak két alapanyagra van szükséged a grill tisztításához

A grill tisztításához elég csak szódabikarbóna és hidrogén-peroxidot használnod. Bármelyik szerint is választod, takarítás előtt húzz gumikesztyűt! Ezek a szerek biztosan mindig vannak otthon, és ha a második termék nincs is a konyhádban ott, akkor valószínűleg az elsősegélykészletben lesz a tükör mögött a fürdőszobában.

A grillrács súrolás nélküli tisztításához készíts sűrű pasztát így:

  • szódabikarbóna – 2 rész
  • hidrogén-peroxid – 1 rész

Egyszerűen keverd össze őket a fent említett arányokban és kend a grillrácsra vagy más erősen szennyezett alkatrészekre. Hagyd hatni 10 percig, majd töröld le vagy öblítsd le meleg vízzel az eszközt.

Ez is érdekelhet:

grillen sül kolbász hús kukorica
Ha így takarítod a grillrácsot, soha többé nem kell súrolnod

Ez is segíthet

Nem csak a hidrogén-peroxid segít a piszkos grill kezelésében. Használhatsz alumínium fóliát is a tisztításhoz. Talán még soha nem hallottál korábban az alufólia ilyen szokatlan használatáról, de ez valóban működik. Lehetőleg a grillezés után hamar csináld meg ezt a módszert.

Teríts ki egy darab alufóliát a munkalapon, és szórd sóval, majd gyúrd golyóvá, és kezd el dörzsölni vele az egy kissé még meleg rostélyt. Szórhatsz egy kis plusz sót az erősen szennyezett helyekre is. A hőmérséklet segít eltávolítani a ráégett ételek maradványait. A módszer úgy működik, mint egy dörzsipapír, de nem olyan erősen roncsoló.

Ha tiszta a grillrács, akár lecsót is készíthetsz rajta.

Forrás

Footó: gettyimages