Riportok

„Viharban csak kötélbe kapaszkodva juthattam el a munkahelyemre”

Hogyan jut el valaki a pécsi gimnáziumból egy svájci atomkutató intézetbe, majd onnan a világ végére? Hogyan lesz egy nőből légkörfizikus és nemzetközileg elismert szakember? Talán úgy, hogy megtesz mindent, hogy valóra váltsa az álmát. Mint Jurányi Zsófia.
antarktisz jurányi zsófia kutatónő légkörfizikus levegőkémiai mérések magyar kutatónő papp noémi svájci atomkutató intézet

Nehéz elképzelni, hogy aki gyerekként nem szívesen ment a Mecsekbe kirándulni a szüleivel, felnőttként épp a legmagasabb csúcsokkal van a legjobb barátságban. Jurányi Zsófia, ha alkalma adódik, most már minden szabadidejét a friss levegőn és a természeti szépségek közelében tölti. Azért azt ő sem gondolta volna, amikor az ELTE fizika szakára jelentkezett, hogy egyszer majd a déli sarkkörhöz közel, Amundsen és Scott nyomában végezhet kutatásokat egy nemzetközi csapatban. „Kutatóként végeztem, és talán máz-lim volt, hogy mindig maradhattam a pályán, mindig volt egy projekt, ahol szükség volt rám – meséli Jurányi Zsófia.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete