Riportok

„Nem cipőket, álmokat készítek”

Cipők, csizmák, bocskorok, saruk, szandálok – Bella Péter mindegyiket személyre és lábra szabottan készíti – kézzel, úgy, ahogy a régi nagyok – a maga 36 évével egyik utolsóként az országban.
b. molnár márk bella péter bőr bőrcsiszoló cipészmester cipők csizmák lovaglócsizma mester műhely sarkalógép szakma szaktudás szerszámok varrógép

Nem csillogó kirakatos üzletsor, hanem egy régi gyártelep fogad Bella Péter budapesti műhelyének címén. No de kinek kell a pompa, ha a küszöböt átlépve arcon csap a múlt: a gyerekkor emlékei, a bőr, a szerszámok és a szaktudás illata. Ez a hely pontosan ilyen. A polcon kaptafák százai sorakoznak, rajtuk nevekkel (némelyiken többel is), mögöttük pedig történetek, amiket azok hagytak maguk után, akiknek a lábnyomát őrzik. Nyomban felmerül a kérdés: miért nincs jobban szem előtt – ahogy mondani szokás: a kirakatban mindez? „Mert, aki jót akar magának, az keres, és megtalálja – vágja rá a mester. – Ami igazi érték, az ma is szájhagyomány útján terjed – akárcsak régen…”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete