Riportok

„A habarcstitok még megfejtésre vár”

Gárdonyi Géza regénye, az Egri csillagok az oka mindennek. Mikor Alekszi Zoltán elolvasta a könyvet, magában elhatározta, hogy egyszer ő is épít egy várat magának. A gyerekkori álom nem felejtődött el, csak kicsit módosult.
alekszi zoltán bemutató építóanyag fa kiállítás kő középkori várak makett oklevél sár söptei zsuzsanna tégla vár vármakett vármentő várpark vessző

A Velencei-tónál járva csak egy pici kitérő Dinnyés, ahol a Várpark minden látogatót elvarázsol. A gyerekek azonnal magukénak érzik, a felnőttek pedig hamar gyerekké válnak az épületek között. Itt él a park megálmodója, Alekszi Zoltán is, aki a nyüzsgő életet cserélte fel kőtörésre, ácsolásra… Mikor először vitte el édesanyját Budapestről, hogy megmutassa neki a kiszemelt területet, az anyukája sírva fakadt. Nem értette, mit akar a fia egy ilyen isten háta mögötti helyen. „Ma már semmi pénzért nem menne vissza – kezdi Zoltán. – Azóta megszerette, és sokat segít, fogadja a látogatókat, vigyázza a helyet.” A család és a barátok sem értették, mit akar a férfi.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete