Riportok

„Nem tartom szuperhősnek magam”

Csak a jó szerencsén múlt annak a férfinak az élete, aki éjszaka, részegen fürdőzött Fonyód-Alsóbélatelepnél a Balatonban. Már másfél kilométerre volt a parttól, amikor egy különös kenus meghallotta, hogy a túlélésért küzd a vízben.
b. molnár márk balaton balatoni vízirendészet csapkodás hidrogeológus információ-biztonsági szakmérnök kapálódzás kenu magyar tenger részeg fürdőző segélykiáltás szuperhős tiszamarti jános túlélés vészjósló hangok wassermann

Stílszerűen kenuval érkezik a megbeszélt találkozóra, ami kicsit sem meglepő, hisz történetünk főszereplője ízig-vérig balatoni gyerek, az életének nemcsak szerves része, de örömforrása is a magyar tenger. Nem véletlen, hogy Tiszamarti Jánosnak Wassermann a második neve. Napközben információ-biztonsági szakmérnök és hidrogeológus, munka után viszont – ha az idő is engedi – tavasztól–őszig a hullámok tetején kapcsolódik ki. „Miközben arról ábrándozom, milyen süteményt választok majd a kedvenc fenyvesi cukrászdámban” – mondja nevetve. Így történt ez július 15-én szerdán is. „Bár este fél 10 körül szálltam vízre itt, Bélatelepen, bíztam benne, hogy a nyári forgalomnak hála, még nyitva érem őket. De az élet közbeszólt…”

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete