Riportok

„Már három ember múltját adtam vissza!”

A régi fotó nagy érték Lacinak. A lomtalanításkor találtaknak is megkeresi a gazdáját. Gyerekkorából, fiatal felnőtt éveiből is sok tárgyat őriz.
belicza bea dunai lászló elektronikus eszközök fénykép fotótár kertészkedés kőműves közösségi oldalak lomtalanítás szemétkupac világháló

Az esztergomi Dunai Lászlót nehéz elérni e-mailben, messengeren. Előfordul, hogy számítógépét csak háromnaponta kapcsolja be, okostelefonja nincs. A feleségének sincs. A magyarázat egyszerű „Sajnáljuk az időt rá. Sokat dolgozom, a feségem is inkább megy kertészkedni, mint haszontalanul bámulni egy képernyőt” – mondja Laci. Hozzáteszi, tudja, hogy előbb-utóbb mindenki bevonódik. De ő addig húzza az időt, ameddig lehet. „Ha utazunk, én még papír térképen tájékozódom. Engem is el fog érni ez az őrület, de még megvagyok.” A hobbija éppen arról az időszakról szól, amikor még nem voltak elektronikus eszközök, amelyek egyszerűsítik, felgyorsítják az életünket. Ugyanakkor most neki is jól jön néha, hogy létezik a világháló és a közösségi oldalak.

Folytatás a Meglepetés magazinban!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete