Sztárok

Götz Anna és Böröndi Tamás: „Szerencsésesen egymásra találtunk”

Jó rájuk nézni, mert látszik, hogy imádják egymást! Götz Anna és Böröndi Tamás a példa arra, hogy ötven év felett sem szabad lemondani az érzelmekről, lehet szerelmes az ember!
böröndi tamás götz anna magyar sztárok rivalda

Ezt a szerelmet kár lett volna eltitkolni, mert mások is erőt meríthetnek belőle. A házaspár augusztusban ünnepelte az egyéves házassági évfordulóját. Götz Anna és Böröndi Tamás két-két válással és két-két ikergyerekkel a hátuk mögött döntöttek úgy tavaly nyáron, hogy egybekelnek. „A házasságkötést magunkért tettük, nem a közönségnek szólt. Életünk derekára mi már annyi mindent megéltünk, hogy úgy éreztük, ez a kapcsolat méltó ahhoz, hogy házaspárok legyünk, ne csak vadházasságban éljünk. Eszünk ágában sem volt reklámozni az esküvőnket – csak a szűk család és baráti kör vett részt rajta –, de ha már kitudódott, akkor nem is akartuk letagadni”– meséli Götz Anna.

„Anna nekem most érett be mint nő”

„Látásból ismerjük egymást már legalább harminc éve, hiszen ugyanazon a pályán mozgunk, de egy-két kósza mondatnál nem beszéltünk többet egymással – veszi át a szót Böröndi Tamás. – Őszintén szólva, Anna nekem mostanra érett be mint nő. Fiatalabb korában nagyon naiv kislánynak tűnt, az izgalmas női énje ötvenéves kora körül jött elő. Hihetetlen összhang és szeretet van köztünk, mindketten úgy érezzük, szerencsés egymásra találás a miénk. Megettem már a kenyerem javát, de ilyen tiszteletben és ilyen mélyről jövő érzelemben még sosem volt részem. Hangsúlyozom, amikor hat évvel ezelőtt közelebbről megismertük egymást, mi már mindketten egyedül éltünk, tehát nem egy házasságot rúgtunk fel ezért a kapcsolatért.” Anna azt mondja, lelkileg épp egy rossz periódusában volt, amikor A kaktusz virága című előadás próbái alatt elmélyült a kapcsolata Tamással. „Saját magamon is meglepődtem, hogy úgy kinyíltam neki, olyan dolgokat is elmeséltem magamról, amit még a legjobb barátnőimnek sem mondtam el soha. Azon vettük észre magunkat, hogy a próbák után hajnalig beszélgetünk, és ugyanazon a véleményen voltunk az élet minden területén.” Anna és Tamás eleinte még a kollégáikat sem avatták be, hogy kettőjük között elkezdődött valami. Nagy meglepetés volt a szakmában, amikor kiderült, hogy összetartoznak.

„Sajnos közös gyerekünk nem lehet”

„A házasságunk egyetlen fájó pontja, hogy a korunkból adódóan nem lehet már közös gyerekünk. Sajnáljuk, hogy ez nem valósulhat meg, de az idő ellen nem tudunk mit tenni. Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy legalább egy ilyen gyönyörű és minőségi kapcsolat megadatott nekünk. Egyébként a korábbi házasságunkból született gyerekeink az ünnepeket, családi születésnapokat mindig velünk töltik, négy gyerekkel üljük körül az asztalt” – árulja el Anna. A színésznőnek 22 éves ikergyerekei vannak, Tamásnak pedig 18 éves ikerlányai az előző házasságából. Anna és Tamás nem csak az életben, a színpadon is összekötötte az életét. Jelenleg hat színdarabban is láthatóak együtt a Vidám Színpadon. „Nagyon élvezzük a közös munkát. A Család ellen nincs orvosság című darab, amiben Anna a feleségemet játssza, telt házakkal fut. Ezen kívül készülünk a Délután a legjobb című vígjáték karácsonyi bemutatójára” – meséli Tamás, aki színházigazgatóként irányítja a társulatot. Nem könnyű manapság egy magánszínházat üzemeltetni, de Tamás világéletében kereste a kihívásokat.

„A színészet mellett korábban rendezvényszervezőként tevékenykedtem, és nagyon szerettem azt a munkámat is. Igaz, stresszes volt, de megtaláltam benne a szépséget. Így vagyok ezzel a mostani vállalkozással is. Gyakran felriadok az éjszaka közepén, mert eszembe jut, hogy valamit elfelejtettem leszervezni vagy megbeszélni a kollégákkal. De követendő példaként lebeg előttem Bodrogi Gyula, aki korábban a Vidám Színpadot igazgatta, és számos hasznos tanácsot kaptam tőle. Azt hiszem, bennem is megvan az a becsvágy és sikerorientáltság, ami benne is megvolt színházigazgatóként.”

„Nem is olyan könnyű ez a műfaj!”

Anna is segíti és támogatja Tamás munkáját. A háttérfeladatokat ugyanúgy a szívügyének tekinti, mint a színpadi szereplést. „Tamás révén sikerült igazán belelátnom, hogyan működik egy színház, mennyi buktatóval és nehézséggel kell szembenézni, mire eljutunk a bemutatóig. De a nézők szeretete kárpótol minden nehézségért. Jó látni a mosolygós arcokat, a nevető közönséget.”

Anna azt meséli, pályája első kétharmadában többnyire drámai szerepeket játszott, Tamás révén ismerkedett meg a könnyű műfajjal, ami nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Tehát ez a házasság szakmailag is adott neki egy kis pluszt, ami révén fejlődni tud. „Egy picit lenézett a mi műfajunk, pedig az igazi színészlegendák tudják, milyen nehéz megnevettetni a közönséget”– mondja Tamás. A házaspár azt meséli, ők nagyon élvezik a szórakoztató előadásokat és a vidéki fellépéseket. Ha tehetnék, mindketten megállítanák az időt, de azzal is megelégednének, ha valaki írásba adná nekik, legalább ötven évet élhetnek még együtt!

Népszerű sorozatban is szerepeltek

Anna 23 éves volt, amikor a Nyolc évszak című tévésorozat főszerepét megkapta, és ezzel egy csapásra az egész ország megismerte a nevét. Böröndi Tamás éveken át alakította a történelemtanárt a Szomszédokban. „Mivel többször ismételték már ezeket a kultikusnak számító sorozatokat, a mai napig megismernek minket az emberek, és sokszor megszólítanak az utcán. Jólesik a kedvességük, és látjuk rajtuk, hogy valóban a szívükbe zártak minket. Felemelő érzés részese lenni egy olyan sorozatnak, ami három évtized távlatából is népszerű” — mondja Tamás.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete