Sztárok

„Nagyon izgultam, amikor Márkkal csókolóztam”

Az Oltári csajok egyik főszereplője, Michl Juli a való életben is kedves lány. Azt meséli, régebben nagyon hasonlított a sorozatbeli karakterére, de mostanra megváltozott. Már nem naiv, mint az általa megformált Erdész Piros, az RTL II telenovellájában.
erdész piros holczhaffer csaba michl juli oltári csajok RTL II telenovella

Kedves, de naiv lányt játszik az ország legnépszerűbb telenovellájában, az Oltári csajokban Michl Juli. „A szereplőválogatáson eredetileg nem is Piros karakterére hívtak be, hanem egy másik lányéra, Hajniéra. De amikor a casting director élőben meglátott, azt mondta, jobban el tud képzelni a 22 éves Piros szerepében. Szerencsére fiatalabbnak látszom, mint a valós korom, így nem voltak nehézségeim ezzel a sokak által kedvelt karakterrel. Egyébként, ha Piros egy valós személy lenne, szerintem jó barátnők lennénk. Nagyon szeretem ezt a lüke, de jóindulatú lányt” – árulja el Michl Juli. A romantikus történet szerint Piros szerelmes a gazdag családból való Kornélba. A fiatal srácot Ember Márk alakítja. „A forgatás alatt nagyon szoros barátság szövődött köztünk, ami a mai napig tart. Rendszeresen találkozunk, de a való életben nem vagyunk szerelmesek, csak nagyon szeretjük egymást. Igazi férfi-nő barátság van köztünk, de lehet, hogy egy picit azért én a forgatások végére beleszerettem Márkba” – árulja el Juli, aki nem tagadja, élete első filmes csókját is Márkkal élte át, és nagyon izgatott volt a felvétel előtt. „A történet kellős közepén Piros és Kornél között elcsattan az első csók. Nagyon furcsa volt eljátszani ezt a kamerák előtt, mert nincs gyakorlatom a filmes csókokban. Még a felvétel előtt beszéltem Márkkal, hogy izgulok, és nem kéne-e kipróbálnunk a forgatás előtt. Ez végül nem történt meg, Márk megnyugtatott, és így is jól sikerült a kamerák előtti romantikus jelenetünk. A felvétel után gyerekpezsgőt bontottunk a stábbal, így ünnepeltük meg az első filmes csókunkat” – meséli Juli, aki nem hajlandó elárulni, hogyan folytatódik kettőjük kapcsolata a képernyőn. „A családom és a barátaim mindig kérik, hogy meséljem el a befejező részt, de hajthatatlan vagyok, még nekik sem mondom el. Nem akarom lelőni a poént, és március vége már nincs is olyan messze. Akkor végleg lezárul az Oltári csajok története, amit nagyon sajnálok, mert imádtam a stábbal dolgozni. Nagyon jó kis fiatal csapat jött össze, már most hiányzik a mindennapi közös munka.”

Filmet készített a nagymamájáról

Michl Juli egyébiránt a diplomájára készül, a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára jár. „Világéletemben színésznő akartam lenni, de műsorkészítői és dokumentumfilmes szakra vettek fel. Az egyetemen félévente kellett dokumentumfilmet forgatnunk, és az egyiket, a nagymamámról szóló »Mamót«, a Los Angeles-i diák-Oscar shortlistjébe is beválogatták, a világ legjobb, diákok által készített filmjei közé. Ennek az elismerésnek nagyon örültem, hiszen ez volt életem első rendezése” – mondja Juli, aki imádott nagymamája utolsó hónapjait örökítette meg. „A film arról az időszakról szól, amikor nagymamám betegsége olyan fázisba ért, amikor már tudtuk, hogy nem gyógyul meg. Nagyon boldog vagyok, hogy élete utolsó időszakában több időt tölthettem vele, és egy kamera segítségével rögzíthettem a beszélgetéseinket.” Juli ugyan szeret a kamera mögött lenni, de igazi szenvedélye a kamerák előtt állni. „Színésznőként képzelem el az életem, de nagyon jó, hogy a kulisszák mögötti oldalt is megismerhettem. Az egyetemen megtanítottak szerkeszteni, rendezni, vágni, forgatókönyvet írni, kamerát kezelni, komplett rálátásom van a filmes szakmára, aminek minden bizonnyal nagy hasznát veszem a jövőben.”

Négy testvére van

A Tatán élő Michl famíliában csak Juli számít kicsit furának. „A szüleim kezdetben nem értették, miért akarok színésznő lenni, pedig ők a megmondhatói, hogy már pici korom óta imádtam szerepelni. Édesapám a munkahelyéről néha-néha kölcsönbe hazahozott egy videokamerát, én pedig alig vártam, hogy produkálhassam magam előtte. Énekeltem, táncoltam, verset mondtam, megragadtam az alkalmat a szereplésre. Még az egyévesen tett első lépéseimről is van felvétel” – meséli. De göröngyös út vezetett az igazi színpadig. „Én is végigmentem azokon a dolgokon, amiken a színészmesterségre áhítozók többsége. Diák színjátszókör, utazótársulat, különböző színitanulmányok. Remélem, több alkalmam lesz ezután színházakban játszani, mert nagyon szeretem az élő kontaktust a közönséggel.” Juli ma már a fővárosban él, rendszerint a vasárnapokat tölti együtt népes családjával. „Öten vagyunk testvérek. Én vagyok a középső. Van egy nővérem, egy bátyám, egy húgom és egy öcsém. Mindegyiküknek normális, polgári szakmája és élete van, egyedül én lógok ki a sorból” – mondja nevetve, majd hozzáteszi, nagyon szereti a közös hétvégi ebédeket. „Nagyon klassz családom van. Csodálom a szüleimet, hogy volt erejük öt gyereket felnevelni. Nem is értem, hogyan sikerült nekik. Én csak két gyerekben gondolkodom, ám ez csak a távolabbi céljaim között szerepel. Előbb a színészet.”

Kincsesládát szeretne születésnapjára

A napokban lesz 27 éves Michl Juli. „Nem szeretem a nagyszabású  szülinapi bulikat, de most még az is lehet, hogy szervezek egyet magamnak. Meghívom a családomat, a barátaimat és az új kollégáimat. Ha valaki esetleg azt a kincsesládát megtalálja, és elhozza nekem, amit gyerekként a barátnőimmel elástunk Tatán, annak nagyon örülnék. Az évek során többször is kerestem az elrejtett ládát, de nem sikerült megtalálnom. Ha valaki kiássa nekem, annak elárulom, mi lesz a telenovella befejező epizódjában” — mondja Juli, aki hozzáfűzi, csupán olyan értékek vannak a ládában, amit egy 8 éves kislány annak tart, vagyis igazi gyerekkincsek!

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete