Sztárok

Liptai Claudia: A rosszindulat miatt vesztettem el a hitemet magammal kapcsolatban

Lelkesen mesélt a Mestercukrász második évadáról, házasságáról és arról, hogy miből merít reggelente erőt, amikor tudja, hogy késő este ér haza a munkából. Merthogy a családban ő az első, aki kipattan az ágyból.

Egy nyár eleji betegségen van túl, de különben is sűrű időszak áll mögötte.

– A Mestercukrász forgatásai miatt hónapokon keresztül hajnali fél ötkor keltem, és éjjel tizenegy után értem haza. Kegyetlenül sokat tudok dolgozni – meséli. Hangjában még ott a fáradtság, de megjelenése másról árulkodik. Rendkívül dekoratív, fitt nő. Mint mondja, nagyon jó kelő, számára sosem jelent gondot, ha korábban kezdődik a nap, sőt a családban mindig ő az első, aki kipattan az ágyból.

– A hajnali ébredések miatt is érzem magam nőnek, mert ilyenkor van időm levágni a körmöm, megmosni és kifésülni a hajam, feltenni egy arcpakolást vagy egy kis szempillafestéket. És az otthoni teendőkkel is akkor haladok a legjobban, amikor a többiek még alszanak. Meglocsolom a növényeket, vasalok, vagy bepakolok egy adag mosást. Szeretem gyorsan, egyedül elvégezni a házimunkákat, hogy utána közösen tudjunk reggelizni, és minél több időt tölthessek a családommal.

Örül minden egyes napnak

Ahogy a hétköznapokról mesél, hirtelen eszébe jut néhai férje, Gesztesi Károly, aki megtanította arra, hogyan induljon útra mindennap egy picit boldogabban.

– Gesztesi mondta folyton, hogy ugyanannyi energiába kerül rosszkedvűen kezdeni a napot, mint jókedvűen. Ezt egy életre megjegyeztem: miért lennék mérges, csak azért, mert elkezdődött egy új nap vagy egy új hét? Örülök a hétfőnek, a keddnek, a szerdának és minden napnak, hiszen új lehetőségeket adnak. A kérdés csak az, hogy észrevesszük-e? Jó példa erre a Mestercukrász, ahol minden alkalommal valami új vár a versenyzőkre, akik számára idén nagyobb a tét. Nehezebbek a feladatok és szigorúbb a zsűri. Az én dolgom, hogy biztassam a versenyzőket, hiszen ez vagyok én: egy életigenlő nő. Ha akarnék, sem tudnék kritizálni senkit, egysze­rűen nem megy. Ha valakinek rosszul sikerül a süteménye, akkor sem azt nézem, hogy mit rontott el, hanem azt, hogy mennyi munkája van benne. Nem tudom magam elképzelni a rossz zsaru szerepében, nem áll jól nekem.

Claudia a látszattal ellentétben gyakran bizonytalan saját magával szemben, és hiába kap naponta számtalan dicséretet, elég egy negatív kritika, ami képes elterelni a figyelmét a lényegről.

– Pontosan azért nem tudok bántani másokat, amiért én is a rosszindulat miatt vesztettem el a hitemet magammal kapcsolatban – mondja.

– Gimnáziumban volt egy szörnyű tanárom, aki azt ígérte, hogy átenged év végén, bár több minden­ből bukásra álltam. De a bi­zonyítványomban szomorúan láttam, hogy beírta a karókat. Annyira megbántott, hogy dacolni kezdtem, a nyári pótvizsgákra semmit nem tanultam, inkább megbuktam. Sajnos édesanyám nagyon sokat dolgozott, nem tudott foglalkozni azzal, milyen jegyeim vannak, és hogy évet kell ismételnem… Tehát nagyon jól tudom, mekkora lavinát képes elindítani egy durva bántás. Ez volt életem bukása.

Nem a luxustól érzi jól magát

Nem titkolja, hogy rossz kamasz volt, és csak a színművészetin nőtt be a feje lágya, onnantól kezdve datálja új énjét.

– Nem szeretek vissza­gondolni a gyerekkoromra, mert nagyon szegények voltunk, és az iskolában is sok baj volt velem, de már tudom, hogy a múlt nem ronthatja el a jövőt. Már élvezem az életet, és keresem az apró örömöket. Hétvégén például szalonnát sütöttünk a kertben, ami teljesen feldobott. Én nem a luxustól érzem jól magam, hanem azoktól a mindennapi dolgoktól, amik elfeledtetik az aktuális rosszat – meséli.

Közben nevetve hozzáteszi: annyira szereti az egyszerű meglepetéseket, hogy egy dobostortával is le lehet venni a lábáról. Igaz, cukrász férje, Pataki Ádám nem csupán egy szelet édességgel csábította el, a férfi személyiségébe szeretett bele.

A boldog házasság titka

A műsorvezető és az édességkészítő egy cukrásztanfolyamon ismerkedtek meg, viszont a krémek és piskóták készítése helyett inkább a hirtelen jött kapcsolaton dolgoztak.

– Idejekorán született a kisfiunk a szerelmünkből, 42 éves voltam, amikor Marcell világra jött. Amennyire a gyerekkori sérelem bukás volt az életemben, ez úgy volt igazi győzelem. Nagy szeretetben élünk együtt, és a 15 éves Panka lányom is gyakran jön még velünk, ha éppen nem a barátnőivel van. Ő már majdnem kész hölgy, érthető, hogy inkább a saját korosztályával érzi jól magát. Mi egyébként folyton teszünk-veszünk, örökmozgó család vagyunk, szeretünk kirándulni is. Ádámmal megértjük egymást, a kapcsolatunk titka, hogy odafigyelünk a másikra, őszintén érdeklődünk egymás iránt. Nem merülnek ki abban a beszélgetések, hogy elhadarjuk, kivel mi történt aznap, ennél mélyebbre megyünk. És már látom, hogy valójában ez lehet minden boldog házasság titka: a beszélgetés. Legyen szó az első kapcsolatról vagy egy sokadikról. Na és, ha elsőre nem sikerül valami? Akkor sem történik semmi véglegesen rossz. Ezt saját tapasztalatból tudom. Örülni kell a mának, hiszen a holnap nem biztos, hogy szebb lesz, de fix, hogy másmilyen.

Kiemelt kép: RTL Klub

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete