Lélek Sztárok

Megtaláltuk a rejtőzködő Palcsó Tamást: „Szeretnék apuka lenni, hiszen felettem is eljár az idő.”

Bár szinte gyerek volt még, amikor megismertük a Megasztárban, alig tudunk róla valamit. Az énekes ugyanis nagyon zárkózott, titokban tartja a magánéletét. Nekünk most mégis mesélt róla.

Pontosan 18 évvel ezelőtt tűnt fel a tehetségkutatóban. Diák volt, amikor felfedezték. „Akkoriban nagyon intenzív időszakot éltem. A tizenkét versenyző hónapokig össze volt zárva egy többszintes budai házban. Hétköznaponként a szombat esti élő tévéműsorra gyakoroltunk, de nekem közben tanulnom is kellett. A döntő után három nappal az első írásbeli érettségi vizsgám volt” – meséli az egykori tini szívtipró, aki eredetileg repülőgép-műszerésznek tanult, de egy napot sem dolgozott a szakmájában.

Számvitel helyett éneklés

A Megasztárban második lett. A tehetségkutató tévéműsor olyan nézett volt, hogy az összes szereplő azonnal híressé vált. „Szinte még gyerekek voltunk, hirtelen jött a siker. Nem tagadom, akkoriban kicsit elvesztettem a kontrollt az életem felett. A nagy érdeklődésnek köszönhetően rengeteg fellépésem volt. A pörgős időszak még néhány évig tartott, de egy félév kihagyás után folytattam a tanulmányaimat egy amerikai főiskolán. Mindig könnyen tanultam, nem okozott gondot a két diploma megszerzése. A szüleim boldogok voltak, hogy lett egy másik szakmám, ha netán a színpadi szereplés valami miatt abbamaradna.”

A 36 éves énekes közgazdaságtant és üzleti menedzsmentet tanult a McDaniel College Budapesten, majd kommunikáció- és médiatudományt a Corvinuson. Ezzel a végzettséggel és az angol nyelvtudásával felsővezető is lehetne egy nagyvállalatnál. „Soha nem próbáltam ki magam a munkaerőpiacon, hiszen éneklésből és a saját vállalkozásomból élek.” Az egyhangú számvitelnél azonban sokkal jobban kedveli a színpadot, a közönséggel való találkozást. A szólóénekesi pályája mellett négy éve tagja a Dolly Plusssz zenekarnak, korábbi vetélytársával, Molnár Ferenc Caramellel együtt pedig a napokban, december 3-án lesz látható a Budapest Arénában.

Focizik és kungfuzik

„Annak idején egyszerre indult a zenei pályánk. Caramel nyerte meg a Mega­sztárt. Azóta nem volt közös fellépésünk, de most együtt lépünk színpadra. Amikor Caramel felhívott telefonon, a Mesterkód című vadonat­új, romantikus musical egyik főszereplőjének kért fel. Ő írta a zenét és a dalszövegeket. Ez egy látványos előadás lesz, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. A párbeszédeket a költő versei szövik át, a téma pedig a szerelem körül forog.”

A két korábbi megasztáros mellett Veres Mónika Nika, Szulák Andrea, Trokán Péter, Lutter Imre és Bakos-Kiss Gábor is szerepel a darabban. Jelenleg Olt Tamás rendezővel zajlanak a próbák, és a koreográfiákat is tanulják. „Utoljára a szalagavatómon táncoltam, de azért nem vagyok reménytelen eset – mondja viccesen. –A mozgáskoordinációm jó, hiszen gyerekkorom óta sportolok. Focizom és a kínai harcművészet egyik ágát, a kungfut gyakorlom. Csak egy hajszálnyira vagyok a legmagasabb fokozat, a fekete öv megszerzésétől.”

Hosszú ideje él párkapcsolatban

Nyolcéves kora óta Csepelen él, s ezen nem is szeretne változtatni. „Tőlem öt perc sétára van a Budapest tábla, csöndes, jó levegőjű környéken lakom, már-már vidékies a hangulat. Szívesen töltöm az időmet otthon. Szeretek a tudományokkal és a zenével foglalkozni, és a saját kedvtelésemre gyakran gitározok.”

Tamás még nem nősült meg és gyereke sem született. „Hosszú ideje boldog párkapcsolatban élek, de a magánéletemet igyekszem óvni a nyilvánosság elől. A család kérdése egyre jobban foglalkoztat, és szeretnék apuka lenni, hiszen felettem is eljár az idő.”

A rock and rollban is járatos

Váratlanul került munkakapcsolatba Dollyval. „Az énekesnő hívott fel, hogy volna-e kedvem vele együtt énekelni a Dolly Plussszban, amire egyből igent mondtam. Örülök a lehetőségnek, mert sokat tanulok Dollytól. Pörgős személyiség, szinte felszántja a színpadot. A régi Hungária- és Dolly Roll-slágerek mellett sok új dalunk van. Jól érzem magam a rock and roll világában.”

Fotó: Pintér Márta

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete