Lélek Sztárok

Soha nem veszi el ikrei édesanyját Sági Szilárd: „Lehet, hogy vágyott arra, hogy feleségül vegyem, de csupa rossz példát láttam”

Nagy volt a készülődés Ságiéknál: az ikrek, Szilárd és Szabolcs nyolcadik születésnapját ünnepelte a család. A híres édesapa a tortasütést nem vállalta, de a gyerekdiszkót örömmel csinálta. Közben pedig azt is elmesélte, miért is maradt el eddig az esküvő az életében.

A 16 éve együtt élő Sági Szilárd és Soós Szilvia éveken át küzdött azért, hogy gyerekeik legyenek. Amikor nyolc évvel ezelőtt megszülettek az ikrek, a pár élete gyökeresen megváltozott. A fiaik kerültek a középpontba, minden más háttérbe szorult.

„A közönség hajlamos azt hinni, hogy a híres emberek élete fenékig tejfel, és minden könnyen összejön nekik. Annak idején ezért is beszéltünk őszintén arról, hogy természetes úton nekünk nem lehetett gyerekünk, Szilvi lombik­beültetés segítségével esett teherbe. Nagyon boldogok vagyunk, hogy szülőkké válhattunk. Szilárd és Szabolcs császármetszéssel jött a világra, de én voltam az első, akinek a mellkasán voltak” – meséli a nyolc évvel ezelőtti történetet az édesapa.

A család mellett döntött

Gyorsan repül az idő. A gyerekek már második osztályosok. A szülők a mostani születésnapjukat is igyekeztek emlékezetessé tenni. „Idén nem mentünk drága játszóházba, mert karácsonyra elkészítettem a téliesített teraszt, itt tartottuk Szilárd és Szabolcs születésnapját. Hétköznap a családdal és a rokonsággal ünnepeltünk, szombaton pedig a barátaikat és az osztálytársaikat hívtuk meg vendégségbe. Volt nagy gyerekzsivaj, füstgép és színes hangulatvilágítás, a diszkót én szolgáltattam, mindenki tombolt, nagyon jól érezték magukat. A tortát Szilvi sütötte. Nagy öröm volt számomra boldognak látni a fiaimat” – mondja Sági Szilárd, aki a Ráday utcai éttermét is a gyerekei miatt adta el. „Úgy gondoltam, hogy a vendéglátást és a családot nem lehet egyszerre, 100%-osan csinálni. Mindkét dolog egész embert kíván. A család mellett döntöttem, mert sok időt akarok velük lenni. Szilvi többnyire itthonról dolgozik, egy ingatlanfejlesztő cégnél van alkalmazásban.”

Szilárd továbbra is rendszeresen szerepel gasztronómiai rendezvényeken, és saját vállalkozásai is vannak. „Épp most szeretném beindítani a kerti konyhai berendezéseket gyártó és forgalmazó cégemet. A prototípust már megcsináltam, saját kezűleg állítottam össze a bútorokat” – mutatja büszkén az első mintadarabot.

A műhely szeretete közös

Világéletében szívesen barkácsolt, a kétkezi, fizikai munkát nagyon szereti. „Édesapámtól örököltem ezt a tulajdonságomat. Az öregem folyami hajós, kotrómester volt. A bütykölés, barkácsolás szeretetét ő oltotta belém. A házunk körül mindent maga csinált. Kis koromban sokat sertepertéltem körülötte, én voltam az inasa. Odaállított maga mellé, és azt mondta: csináld! Az ikrek is szeretnek velem lenni a műhelyben, talán ez az egyetlen közös bennük, mert két különböző kisemberről van szó. A három perccel idősebb Szilárd pont olyan, mint én voltam gyerekként. Izgő-mozgó, nehezen köthető le hosszú távon a figyelme. Az öccse, Szabolcs viszont már úgy ment az első osztályba, hogy magától megtanult olvasni. Ezzel minket is nagyon meglepett” – árulja el az édesapa, aki szerint ő a szigorúbb szülő. „Ha az édesanyjuk szól nekik, hogy lefekvés előtt menjenek fürödni, olyan, mintha nem akarnák meghallani. Ilyenkor előveszem az atyai tekintélyemet, elég csak egy picit rájuk mordulni, és már veszik is az irányt a fürdőszoba felé…” – meséli nevetve.

Szilárd és Szabolcs szívesen bütyköl az édesapjukkal

Házasság? Soha!

Szilárd és Szilvi nem házasodtak össze. Ennek is megvan az oka. „A párom viccesen azt mondja, ha most megkérném a kezét, nemet mondana nekem. Lehet, hogy ő titokban vágyott arra, hogy feleségül vegyem, de én csupa rossz példát láttam magam körül. Tíz év után általában a házaspárok szétmentek, én pedig nem akartam elvált férfi és vasárnapi apuka lenni. Jól érezzük magunkat házassági papírok nélkül is. Az együtt töltött 16 év minket igazol. Nagyon szeretjük egymást, és remek családi életünk van.”

„Sokat nevettünk a beszólásaikon”

A TV2 hétköznap esti műsorában, a Vigyázat, gyerekkel vagyok!-ban is láthatjuk az ikreket. „Szilárd és Szabolcs szereti a szórakoztató vetélkedőket, boldogan jöttek el velem a tévéfelvételre, ami engem is meglepett, mert sosem erőltettük számukra a szereplést. Kifejezetten jól érezték magukat, sokat nevettünk a humoros beszólásaikon. Érdekes látni, hogy mit gondolnak rólunk a gyerekeink” – mondja Sági Szilárd.

Fotók: Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete