Lélek Sztárok

Utolsó hónapjait a családjával töltötte Dunai Tamás: Darvas Iván szavai tartották benne a lelket

Halála előtt sejtelmesen nyilatkozott a halhatatlanságról, Darvas Iván legendás szavait idézte.

Tragikus hirtelenséggel, az otthonában hunyt el a le­gendás színművész. Pályája csaknem fél évszázada alatt számtalan emlékezetes színházi előadás, több tucat film- és televíziós szerep megformálása kötődik a nevéhez. Dunai Tamás váratlan elvesztésén a családja, a színészkollégák és a közönség is megdöbbent. Olyan kivételes ember volt, akit mindenki kedvelt, mert szerénységével, szorgalmával és munkabírásával mutatott példát másoknak. A színésznek a sikeres magánélet is megadatott, ami a művészi pályán ritkaság.

Főiskolásként ismerte meg a feleségét, tavaly augusztusban ünnepelték az ötvenedik házassági évfordulójukat. A párnak három gyereke született, Márton, Mihály és Eszter. Hátországát a boldog családi élet adta. Szívesen töltötte az idejét az unokáival. Öt kislánynak és egy fiúnak hiányzik a nagypapa, aki esténként, villanyoltás előtt kitalált mesékkel szórakoztatta a gyerekeket. Nagy szeretet volt a színész és az unokái között. Tamás az utóbbi hónapokat elsősorban a családjával töltötte, de korábbi kimagasló színészi alakításai miatt 2022 nyarán a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjává választották.

Halála előtt, 73 évesen így nyilatkozott: „Furcsa élő emberként a halhatatlanságra gondolni. Darvas Iván mondta azt, hogy a színész addig él, ameddig az utolsó néző, aki még látta őt színpadon, emlékszik rá.” Ekkor nem sejtette, hogy novemberben, a Kecskeméti Nemzeti Színházban, A mi kis városunk című színdarabban láthatja utoljára a közönség.

Fotó: DFP

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete