Lélek Sztárok

Csapó Virág két évtizede szerelmes, de nem megy férjhez: „Nagyon jól működik köztünk a kémia”

Egy régi, kedves ismerős is játszik a Hazatalálsz című sorozatban. Csapó Virág hosszú idő után tért vissza a képernyőre. Az elmúlt években lajosmizsei birtokán gazdálkodott.

A színésznő nagyon reménykedett abban, hogy a Barátok közt sikere után egy újabb filmszerep is megtalálja.

„Szorgalmasan jártam szereplőválogatásokra, de korábban nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettem volna. A barátnőm mindig vigasztalt, hogy ne bánkódjak, előbb-utóbb megérkezik, amire vágyom. Így is lett. A hétköznap esténként látható új sorozatban, a Hazatalálszban nagyon jó kis karaktert, egy gazdag özvegyet játszom. A dolog pikantériája, hogy a párom, Kocsis Pál pedig a sorozatbeli udvarlómat alakítja. Mostantól már nemcsak a való életben, hanem a képernyőn is összetartozunk. Izgalmas a közös munka, szeretek Palival játszani” – meséli mosolyogva Virág.

Nagylánya külföldön tanul

A pár több mint két évtizede él együtt, de Virágnak esze ágában sincs férjhez menni. „Felesleges milliókat kidobni egy esküvőre, amin esetleg még nem is éreznénk jól magunkat. A színpadon sokszor játszottam menyasszonyt, feleséget, nincs hiányérzetem a házassággal kapcsolatban. Palival 24 éve vagyunk együtt, nagyon jól működik köztünk a kémia” – árulja el. A párnak két közös lánya van. Míra 20 éves, Panna 18. A kisebbik lány kacérkodik a színészettel, de még nincs eldöntve, hogy a gimnázium után milyen pályára lép. Virágnak egy korábbi élettársi kapcsolatából is van egy gyermeke. A 27 éves Tóth Sára jelenleg egy holland egyetemen tanul nemzetközi kommunikáció szakon, idén diplomázik.

Sárával Hollandiában

„Épp most jöttem vissza Groningenből, egy hetet töltöttem Sárával. Egy egyetemi városban lakik, rengeteg fiatallal, ahol mindenki biciklizik, az emberek boldognak és nyugodtnak tűntek, jó volt ott lenni.”

A színésznő és a nagylánya között munkakapcsolat is van. „A sorozat forgatása alatt megbeszéltük Sárával, hogy ő lesz a hivatalos sajtósom, hiszen ilyen irányú végzettsége lesz.”

Saját kiscsibék, juhok, lovak

Virág azért is tudott hosszabb időre elutazni, mert a megemelkedett rezsiköltségek miatt januárban bezárt a kecskeméti színház, ahol társulati tag. „A Covid-lezárások után ez egy újabb csapás nekünk. Három éven belül ez már a második leállás. Fájdalmas megélni, hogy ennyire kiszolgáltatott a színházi szakma.”

A legendás színész, Bessenyei Ferenc egykori tanyáján élnek

Azt mondja, a világban történt óriási változások még inkább megerősítették abban, hogy jó döntést hoztak, amikor a családjával egy tanyára költöztek, és önfenntartó életre rendezkedtek be. „Néhány évvel ezelőtt megvettük Bessenyei Ferenc özvegyétől, Esztertől a lajosmizsei tanyájukat. A legendás házaspár nagyon szép éveket töltött itt, és mi is jól érezzük magunkat távol a város zajától.”

A föld és a háziállatok mindig adnak elegendő munkát, de nem teherként élik meg. „Saját keltetésű kiscsibéink, juhaink és lovaink vannak. Az erdő mellett gyümölcsök és zöldségek is teremnek a 21 hektáron. Számomra az a legjobb érzés, amikor a saját, házi bodzaszörpömet, a tanyasi tyúkomat vagy a házilag sütött kenyeremet adhatom ajándékba. A barátainknak ezzel mindig örömet szerzünk.”

Itt kapirgált Madonna!

A színésznő kezdetben még nevet is adott a háziállataiknak. „Az első hat csirkénket híres popénekesnők után neveztük el. Itt kapirgált Madonna, Shakira és Selena Gomez az udvarunkban. De a földi létük nem tartott túl sokáig, mert a húslevesben végezték” – mondja nevetve Virág, aki gyerekként még állatorvosnak készült.

Mírával és Pannával a szalagavató bálon

„Nagyon szeretem az állatokat, és velük akartam foglalkozni. A véletlennek köszönhetem, hogy színpadra kerültem. Gimnazistaként egy barátomat kísértem el a Pinceszínházba, ahol kiderült, hogy abban az évben csak ő ment el a meghirdetett felvételire. Keleti Pista bácsi, a felvételiztető le is volt törve, és megkérdezte tőlem, nem tudok-e egy verset, aztán elbeszélgettünk. Nem részletezem, a végén én is csatlakoztam a csoporthoz. Előbb játszottam színpadon, és csak később jelentkeztem a színművészetire. Nehéz a színészi pálya, de én imádom. A párommal, a lányaimmal, a munkámmal és a tanyánkkal teljes az életem. Boldog, elégedett ember vagyok.”

A Barátok közt tette híressé

Csapó Virágot a Barátok közt alapszereplőjeként ismerte meg az ország. Öt éven át alakította Novák Laci feleségét, Évát. A színésznő 2003-ban távozott a sorozatból, de kétszer visszatért. Elsősorban színpadi színésznő, de nagy boldogság számára, hogy ismét naponta szerepel a televízióban.

Fotó: Olajos Piroska, DFP/Schumy Csaba, TV2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete