Lélek Sztárok

Az állatvedők elérték a céljukat: sorra mondják le Dolly koncertjeit, véget érhet a karrierje

Dolly menedzsere illegális kutyatenyésztést folytatott a gyöngyösi otthonában. Rendőrök és állatvédők szálltak ki a helyszínre, ahol szívfacsaró képek tárultak a mentőcsapat elé. Több mint ötven kutyát tartottak borzalmas körülmények között: a saját ürülékükben, étlen-szomjan, betegen.

A 75. születésnapján azt mondta, hogy 2024. végén befejezi az énekesi karrierjét. Nagyon úgy tűnik, hogy Dolly előbb elbúcsúzik a színpadtól, hiszen az állatkínzási botrányba keveredett énekesnő koncertjeit – az állatvédők tiltakozása miatt – sorra mondják le. A rendőrségi vizsgálat tart, keresik a sztár felelősségét. Ha bebizonyosodik Dolly bűnössége, vajon, hogy lesz Hungária-koncert jövő nyáron a Puskás Stadionban?

Dolly menedzsere illegális kutyatenyésztést folytatott a gyöngyösi otthonában. Rendőrök és állatvédők szálltak ki a helyszínre, ahol szívfacsaró képek tárultak a mentőcsapat elé. Több mint ötven kutyát tartottak borzalmas körülmények között: a saját ürülékükben, étlen-szomjan, betegen. A szörnyűség perceken belül végig söpört az interneten, és nem csak a menedzser, Dolly is hamar célkeresztbe került. Ugyanis a szaporítótelep a zenekar nevét viseli: Dolly Roll kennel. Az énekesnő még a rendőrség kiérkezése előtt kilenc kutyát magához vett, és távozott a helyszínről. Ezt a lépést sokan furcsállták, bár ő a Borsnak eleinte azt állította, csupán segíteni akart. Az állatkínzási botrányba keveredett énekesnőre hatalmas népharag zúdul, amióta nyilvánosságra került az eset: az állatvédők minden olyan koncertszervezőt felszólították koncertjei lemondására, akik fontosnak tartják az állatvédelmet. Az énekesnő az elmúlt napokban több lapnak is azt nyilatkozta, fogalma sem volt róla, hogy menedzsere szaporítótelepet működtet, a kiskutyákat pedig jó szándékból, segítségképp vitte magával. Később kiderült, hogy a telepen talált kutyák egy, az emberre is veszélyes vírust hordoznak. A Bors azt írja, Dolly által elvitt kilenc kutya is szörnyű állapotban van, azonnali orvosi ellátásra szorulnak. Az ebekkel kapcsolatosan az énekesnő végül lemondónyilatkozatot tett, vagyis a tulajdonjogot átruházta az Állatmentő Szolgálat Alapítványra.

Fotó: Nagy Zoltán

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete