Lélek Sztárok

Korhatártalanul Endrei Judittal: Az internetes csalókról

. Az utóbbi években megszaporodtak az olyan levelek, amelyek arról szólnak, hogy egy azonos nevű illető egy távoli országban rám hagyott egy mesés összeget.

A digitális világból azt használom, ami számomra fontos, ami segít a munkámban, a családommal, barátaimmal való kapcsolattartásban, a gyors információszerzésben. De ma már azt is tudjuk, hogy nem kevés veszély leselkedik ránk. Észnél kell lenni, hogy ne kerüljünk a virtuális bűnözők markába. Az utóbbi években megszaporodtak az olyan levelek, amelyek arról szólnak, hogy egy azonos nevű illető egy távoli országban rám hagyott egy mesés összeget. Gyorsan adjam meg az adataimat – írják –, hogy mielőbb átutalhassák a pénzt. De írt már nekem a Nemzetközi Valutaalap „főigazgatója” is, hogy mihamarabb intézkedjünk a dollármillióim sorsáról. Bevallom, nagyon jókat szoktam nevetni, miközben letiltom ezeket a „jó szándékú” levélírókat, és jelentem is őket adathalászat miatt. Miközben persze az is eszembe jut, hogy hihetik el egyesek ezeket a hihetetlen ajánlatokat. Legalább ilyen gyakorisággal kapom a közösségi oldalamon a megkereséseket férfiaktól, hogy szeretnének velem megismerkedni. Özvegyek, elváltak, természetesen jóképűek, a háttérben jachtok, szép házak, egyszóval nagyon vonzónak akarnak látszani. Mondanom sem kell, hogy őket is azonnal törlöm, sőt tiltom.

De bármilyen hihetetlen, vannak nők, akik bedőlnek – nem találok megfelelőbb kifejezést – ezeknek az ismerkedni vágyó „uraknak”, akik nagyon ügyesen „kerítik” be az áldozataikat. Mert hogy kedves, romantikus leveleket írnak, fotókat küldenek – persze nem magukról. Aztán egyszer csak jön a levél: nehéz anyagi helyzetbe került, tudna-e utalni egy kis pénzt a kedves partner? És a magányos, társra vágyó nők, hogy ne veszítsék el ezt a romantikus kapcsolatot, utalnak. Egyre többet. Ismerek olyan nőt, aki elhitte a mézesmázos szavakat, és egyre több pénzt küldött, ki tudja, kinek és hova. Amikor aztán szembesült azzal, hogy becsapták, már hiába fordult a rendőrséghez, a milliók elúsztak. Maradt a mély csalódás.

Megértem, hogy vannak nők, akik idősödve is társra vágynak. És azt is tudom, nem olyan könnyű sem a nőknek, sem a férfiaknak szerelmet találni. De mi lenne, ha a saját környezetünkben néznénk először körül? Járjunk szeniorklubba, rendezvényekre, hiszen ott is összetalálkozhatunk valakivel, akivel összeköthetjük az életünket.

Szeretettel: Judit

Endrei Judit többi írását ide kattintva tudja elolvasni.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete