Lélek Sztárok

Fésűs Nelly a házasságáról: „Nem igazán illik ránk az álompár kifejezés, amit amúgy is utálok”

Nelly nagylányának, Csengének is azt a párkapcsolati tanácsot adta, anyagilag mindig legyen független, hiszen ő is így él Vajtó Lajossa.

Látva Csenge korai önállóságát, kíváncsi lettem: vajon Nelly mit csinált másként, hogy a lányát egyáltalán nem rettentette meg a felnőtt élet kezdete, mint olyan sok fiatalt.

„Szerintem nem tettem semmi különlegeset azonkívül, hogy példát mutattam neki – meséli. – Nálunk a gyerekek idejekorán megtanulják a pénz értékét. Nincs nyakra-főre ajándékozás, kényeztetés, Lajostól és tőlem is távol áll, hogy amit a gyerek kiejt a száján, azt meg kell venni, hiszen mi is nagyon megdolgoztunk mindenért, amink van. Csenge ennél fogva hamar ráérzett, ha az alap dolgokon kívül valami mást is szeretne magának, azért tennie kell. A húgával, Elzával éppen most vívom a csatáimat, hogy a pénz az nem csak úgy terem anya pénztárcájában, legyen hálás azért, amit kap, és ne követelőzzön. Csengénél ez bejött, remélem, nála is működni fog.”

Nelly párkapcsolati témában is adott tanácsot a lányának: anyagilag mindig legyen független, ne szolgáltassa ki magát egyetlen férfinak sem.

„Fontos, hogy olyan párja legyen, akivel egyenrangú, mert egy kapcsolatban sem az alárendeltség, sem a dominancia nem működik hosszú távon. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A férjemmel, Vajtó Lajossal a kapcsolatunk egyik fontos alapja, hogy mindkettőnknek megvan a saját egzisztenciája, ezért vitapartnerekként is egyenlőek vagyunk. Nem igazán illik ránk az álompár kifejezés, amit amúgy is utálok, de így legalább a gyerekeink fejében sincs nem létező, idealizált kép arról, milyen is egy hosszú távú kapcsolat. A lányaink a valóságot látják, és remélem, ezt később tudják majd kamatoztatni.”

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete