Lélek Sztárok

Válása után teljesen összetört Péterfy Bori: “A színpadon jobban elboldogulok, mint a való életben”

A sokoldalú művésznő tavaly, 52 évesen vált el a férjétől, Merényi Dávid fotóstól, közös gyermeküket, Domát azóta egyedül neveli. Elárulta, hogy rengeteg problémával szembesül ebben a helyzetben, de sokat is tanul önmagáról.

„A családról alkotott illúzióim mára szertefoszlottak, pedig azt hittem, jól megy nekem a családi élet – mondta egy interjúban. – Hogy elváltam, egy másik magánéletet kellett felépítenem, de még keresem az utat és hozzá az önbizalmat. Alapvetően jellemző rám, hogy napi szinten változik, mennyire vagyok elégedett magammal.”

Bori úgy érzi, a mai világban túl sok teher hárul a nőkre, és ha valaki, ő aztán tényleg maximalista.

„Próbáltam a színészetet, a zenekart és a családot egyszerre tolni, mellettük szuper nőnek és társnak maradni, és azt éreztem, jól csinálom – vallotta. – Az ilyen boldogság közepette esik meg gyakran, hogy az élet közbeszól. Hiába próbálkozol, hogy ne ronts el semmit, ha nem te, akkor az élet elveszi.”

Mondatain még érződik a csalódottság, de már az elszántság és az erő is. Ebben a krízisben a legnagyobb vigasza a gyermeke mellett a hivatása.

„Imádom a munkám, és jó feladatok találnak meg, ráadásul pont egy olyan élethelyzet közepén vagyok, amikor magamra jut a legkevesebb idő. Annyi mindent kell mostanában megoldanom! A színpad feltölt, a színpadon jobban elboldogulok, mint a való életben” – mesélte. Bori korábban az ATV Jakupcsek plusz című műsorában beszélt őszintén arról, hogy nem hisz az örök szerelemben, és szerinte a monogámia hosszú távon nem élhető.

„A szerelemérzés természetes módon elkezd megcsappanni egy kapcsolatban. A szerelem mindenképpen elmúlik” – fogalmazott akkor, majd hozzátette, bőven jöhetnek kísértések akkor is, ha boldog házasságban élünk, nem csak elhidegülés esetén.

„Nehéz ellenállni a pillanatnyi eufóriának, bármikor szembejöhet velem valaki, aki megtetszik. Volt már olyan, hogy egyszerre két férfit szerettem. Szerintem egyébként mindenki tudna egyszerre több embert szeretni, akár hármat is, ha akarna.”

Amikor ezt nyilatkozta, még harmonikus házasságban élt. Mindig szabad lélek volt, akit nem érdekelt, mit szólnak mások. Talán a szerelemről alkotott nem mindennapi szemlélete az, ami segíti őt a továbblépésben.

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete