Lélek Sztárok

Örökbefogadott kislánya bölcs szavai kísérik Miklósa Erikát: „Megállt előttem csípőre tett kézzel, és azt mondta…”

A The Voice coachának nemcsak énekesnőként, de hétköznapi nőként is a legfontosabb feladata, hogy ügyesen menedzselje az életüket, és a törődésben senki ne szenvedjen hiányt.

A komolyzene egyébként hosszadalmas ranglétrája ellenére Miklósa Erikával nagyon gyorsan történt minden annak idején.

„A Magyar Állami Operaház 19 évesen szerződtetett, én lettem minden idők legfiatalabb magánénekese. Addig csak egyetlen áriát tudtam, bár azt sem végig, az Éj királynőjét, ezzel felvételiztem az Operába. Aztán járni kezdtem az utamon, amihez rengeteg kitartás, szorgalom, tudatosság kellett. Most, a The Voice friss felfedezettjeinek szeretném átadni ezeket az értékeket, köztük azt, hogy soha nem szabad felülni a pillanatnyi sikernek, és elszállni. A szerénység, az alázat és a hosszú távú építkezés visz előre a szakmában.”

A világ legnívósabb színpadjait megjárt énekesnő azt mondja, fiatalkora óta olyan barátokkal veszi körül magát, akik őszinte tükröt tartanak elé, ami nagyon fontos a személyiségfejlődésében.

„Ha elhinném magamról, akár csak egy pillanatra is, hogy én vagyok az istennő, egész biztosan két perc alatt lerántanának a földre – árulja el. – A színpadon tündöklő énekesnő és az olykor bizonytalan, sebezhető, érzékeny Erika jól megvannak és elférnek bennem. Itthon inkább az utóbbi vagyok. Számomra fontos, hogy mindig önmagam maradjak. Egy csinált, álságos karakter hosszú távon lelepleződik, kipukkan, mint egy lufi. Nem működik más, csak az önazonosság. Időnként komoly önvizsgálatot tartok, emellett kikérem a férjem, a barátaim véleményét és a kislányom, Bibi bölcs szavaira is odafigyelek. Sosem felejtem el, amikor egy alkalommal otthon gyakoroltam, ő pedig megállt előttem csípőre tett kézzel, és azt mondta: ’Anya, most itthon vagy, ez nem színház, velem foglalkozzál!’ És milyen igaza volt! Nemcsak énekesnőként, de hétköznapi nőként is a legfontosabb feladatom, hogy ügyesen menedzseljem az életünket, és a törődésben senki ne szenvedjen hiányt. Ez óriási kihívás, de valahogyan megoldom, ahogyan a feleségek és anyukák általában.”

Fotó: privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete