Lélek Sztárok

Vakrandin szeretett bele a feleségébe Rátonyi Róbert: Kovács Erzsi volt a kerítője

Az operett néhai sztárjainak legalább annyira izgalmas volt a házassága, mintha azt a legnagyobb szerzők, Huszka Jenő, Eisemann Mihály vagy Kálmán Imre írta volna.

„A szüleimet a barátaik hozták össze. A táncdalénekesnő Kovács Erzsi mondta Bárdy Györgynek, hogy neki van egy kedves, vidékről frissen a fővárosba költözött barátnője, aki nagyon illene Rátonyi Robihoz. Így történt, hogy meghívták anyukámat a Széchenyi fürdőbe, amikor apukám is ott volt. A vakrandi szerelem lett első látásra” – mondta szülei, Rátonyi Róbert és Németh Margit megismerkedéséről lányuk, Rátonyi Hajnalka színésznő.

„Anyukám minden porcikájában civil maradt – mesélte Hajni. – Élvezte, hogy hátországa lehet a családnak. Édesapánk rengeteget dolgozott: filmet forgatott, színházban játszott, gyakran csak egy-két órára tudott hazaugrani ebédszünetre, de olyankor anyukánk elmesélte neki, mi minden történt velünk, így könnyen megtalálta a közös hangot velem és a bátyámmal, a kis Robival is. Akkoriban nem hangsúlyozták a szakkönyvek, milyen fontos a közös, családi minőségi idő, ők ezt valahogy mégis ösztönösen tudták.”

Fotó: Fortepan

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete