Uncategorized

Csajozógépből higgadt családfő lett Doszpot Péter: „A legnagyobb belső harcom volt megtanulni élvezni a nyugodt életemet”

Az ország legismertebb rendőre immár húsz éve civil életet él, és a második házasságában találta meg a boldogságot. A sokgyermekes édesapa azt mondja, egykor ő is olyan férfi volt, akit nem szeretne a lányai közelében látni.

A hajdani sztárzsaru nagy csajozó hírében állt, bár korábbi kalandjairól sohasem nyilatkozott. Ma négy nővel él együtt: lakberendező felesége, Evelin, valamint lányaik, Hanna, Zia és Zoé beragyogják az életét. Mint mondja, a leszerelése után évekig hiányzott neki a bűnüldözés által adott adrenalin, de amikor másodszor is családot alapított, ez az érzés szelídült, és megtalálta a belső békéjét.

Évekig kerülgették egymást Evelinnel

Huszonévesen volt már egy házassága, amiből a két fia, Márk és Gergő született. A mostanra felnőtt korú férfiak kétszeres nagypapává tették az 59 éves Doszpot Pétert. „Imádom a fiaimat, mégis azt mondom, hogy negyven alatt egyetlen férfi se házasodjon meg. Pláne, ha zsaru! Izgalmas munka, de igazi cigányélet, amit nehezen élhet túl egy család. Továbbá pillanatok alatt az ország egyik legismertebb embere lettem, napi 100-200 szerelmes levelet kaptam a rajongóimtól a Teve utcába. Bár akkor már hivatalosan is elvált, szabad férfi voltam… Aztán egy szép napon besétált az irodámba Evelin. A nő, aki halálra bosszantott azzal, hogy keresztülnézett rajtam” – meséli Péter.

„Újságíróként végeztem az egyetemen, és a tanszékvezetőmtől, Győrffy Miklóstól a diplomamunkámhoz riportalanynak Doszpot Pétert kaptam – kapcsolódik be a beszélgetésbe Evelin. Nagyszájú, talpraesett vidéki lányként annyit tudtam csak róla, hogy ő híres rendőr. Az első találkozásunkon nagyon kellemetlenül éreztem magam. Ott ült velem szemben a nagybetűs férfi, a magabiztos alfahím, már-már nagyképűen. Lányos zavaromban azt sem tudtam, hogy mi a nevem. A beszélgetés után annak rendje és módja szerint megpróbálta felvenni velem a kapcsolatot, de visszautasítottam.Többek között azért, mert azt éreztem, számára csak egy nő lennék a sok közül.”

Olyan jól játszotta az érdektelent, hogy már szinte bunkó volt velem – nevet fel Péter. – Ezzel el is nyerte a tartós érdeklődésemet. Időről időre találkoztunk, ittunk egy kávét. Különös férfi-nő barátság alakult ki közöttünk az évek alatt, amiről azért valahol mindketten éreztük: egyszer több is lehet, csak nem most.” Időközben Péternek is voltak kapcsolatai, és Evelin is elkötelezte magát. Szült egy kislányt, Hannát, aki alig volt hároméves, amikor a sors újra egymás mellé sodorta őket. Péter addigra már leszerelt a rendőrségtől, és nyitottnak érezte magát a tartós kapcsolatra.

„Elegem lett abból, hogy csak jövünk-megyünk egymás életében. Arra kértem Doszit, hogy döntsön. Néhány nap múlva felhívott, és kijelentette, keres egy albérletet, aztán cuccoljunk!” – emlékszik a múltra Evelin.

Nevelt lánya kérte, hogy vegye a nevére

Az összeszokás nem ment egyik napról a másikra, még akkor sem, ha Péter és Evelin kislánya, Hanna már az első pillanattól megszerették egymást. A házaspár sokat dolgozott a mozaikcsalád-ügyön, pszichológus segítségét is igénybe vették. Panni nénire még ennyi év távlatából is nagy szeretettel gondolnak. Péter első házasságából született fiai, Gergő és Márk szinte rögtön a húgukként bántak a kicsi Hannával, a széltől is óvták. Nyolc évvel később pedig megszülettek az ikerlányok, Zia és Zoé – velük együtt lett teljes a nagycsalád. „Nekünk öt gyerekünk van, akik a szívükben és a törvény előtt is mindannyian édestestvérek – jelenti ki határozottan Péter. – Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Hanna tizenhat éves volt, amikor karácsony előtt pár hónappal elém állt, és azt mondta: »Apa, kérlek, fogadj örökbe! Ezt szeretném kapni ajándékba.« Mondanom sem kell, hogy mindannyian bőgtünk, és nem sokkal később a lányom hivatalosan is Doszpot lett.”

Rambo készíti a reggelit

A hajdani bűnüldöző jól ismeri a buda­pesti alvilágot, és megküzdött azzal, hogy csak egészséges mértékben féltse gyönyörű lányait. „Egykor én is olyan férfi voltam, akit nem szeretnék látni a lányaim közelében. Az én szerencsém, hogy Evelin ügyesen kivárta, míg kiélem magam a hivatásomban, a csajozásban, és megérek a családfőszerepre. Mint látható, minden férfi képes változni. A kapcsolatunk immár 18 éve boldog és harmonikus.” És hogy mivel foglalkozik jelenleg Doszpot Péter? Vagyonvédelmi és követeléskezelő céget vezet, emellett Antal Gábor kriminálpszichológus barátjával közösen tartanak előadáso­kat országszerte a hazugság titkairól, a sorozatgyilkosok­ról és arról, hogy mi a kü­lönbség a bűnügyi filmek és a valóság között.

„Egyszer én is beültem a sorozatgyilkosokról szóló előadásukra – mondja Evelin. – Mivel a hajdani munkájáról otthon nem sokat mesél, tátott szájjal hallgattam a történeteit, és rácsodálkoztam: ő az én férjem, aki elkészíti nekünk a reggelit és írja a leckét lányokkal? De hiszen ő egy Rambo! Akkor, ott újra beleszerettem.”

„Aznap este Evelin nem kérte, hogy öltözzek be kommandós ruhába, de azt hiszem, ez a ráébredése kicsit megszínezte a kapcsolatunkat – nevet Péter. – A viccet félretéve: a jelenlegi életem boldoggá tesz, de az adrenalin, amit a nyomozások és a rajtaütések izgalma adott, a mai napig hiányzik. A legnagyobb belső harcom volt megtanulni élvezni a nyugodt életemet.”

A tűz és a víz

A házaspár temperamentuma nagyon különböző. Míg a hajdani nyomozó higgadt, kiegyensúlyozott, hatalmas önkontrollal rendelkező ember, addig a felesége pörgős, szenvedélyes nő, ami a szívén, az a száján típus. „Én a buliban önfeledten táncolok akár az asztal tetején is, Péter meg kelletlenül támasztja a pultot, és látszik az arcán, hogy arra gondol, mikor megyünk már haza” – árulja el nevetve Evelin.

Képek: Pintér Márta, Schumy Csaba, MTI

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete