Uncategorized

Férjhez megy Agárdi Szilvi: „Gergő szülei elfogadták a helyzetemet, és eszük ágában sem volt lebeszélni a fiukat rólam”

Szem nem maradt szárazon, amikor Agárdi Szilvi elénekelte az Úgy szeretném meghálálni című örökzöld slágert a Csináljuk a fesztivált! döntőjében. A fiatal lány megérdemelten nyerte meg a versenyt. Vőlegénye, Gergő vele együtt örült a sikernek.

A 27 éves énekesnő nehezen volt meggyőzhető, hogy ezzel a dallal induljon a Dunán látható zenés show-műsorban.

„Úgy gondoltam, hogy a dal eredeti előadója, Kovács Kati után nagy felelősség elénekelni ezt a szerzeményt. Annak idején Kati csodálatosan énekelte fel, a közönség az ő előadásában ismeri és szereti ezt a lírai felvételt, én pedig izgultam, hogy a nézők nem fogadják el tőlem. Szerencsére nem így lett. Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy megnyertem a Csináljuk a fesztivált! – meséli Szilvi.

A szülei esküvőjén is ez a dal szólt

A versenyző úgy érezte, hogy az örökzöld sláger eredeti előadójának is szeretné meghálálni, hogy általa ismerhette meg ezt a nagyszerű slágert. Amikor Szilvi győzelmét kihirdették, és újra elénekelte a szerzeményt, a fiatal énekesnő egy nemes gesztust tett.

Az élő legendát, Kovács Katit váratlanul felhívta a színpadra

„Kati a többi döntős versenyzővel a tévéstúdióban ült, én pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve a dal előadása közben megkértem, hogy jöjjön fel ő is a színpadra. Nagyon meglepődött, szorosan fogta a kezem, később mindenki azt mondta, hogy nagyon elérzékenyült. Sajnos én nem láttam az arcát, de egyszer, évekkel ezelőtt találkoztam vele egy másik tévéfelvételen, és akkor is közvetlen volt. Érzem, hogy ő egy nagyon jó ember.”

Szilvi számára egyébként nem volt ismeretlen ez a szám, pedig jóval a születése előtt, 1979-ben jelent meg. „Amikor gyerek voltam, a suli után sokszor elvonultam a szobámba, és magyar slágereket hallgattam. Nagyon sok Kovács Kati-dalt megtanultam kívülről. Az pedig már-már hihetetlen, hogy a szüleim 42 évvel ezelőtt, a házasságkötésükkor az Úgy szeretném meghálálni dalra adták át a virágcsokrot, és köszönték meg a szüleiknek, hogy felnevelték őket.”

Először a hangjába szeretett bele

A korábban alig látó lány 2021 tavaszán vakult meg teljesen. Bár semmit nem lát, mindig csinosan, ápoltan áll a közönség elé. A tévéműsorban is rendkívül dekoratív volt.

Megígértem magamnak, hogy a külsőmre akkor is adok, ha már nem látom a színeket. Szeretem a csillogó anyagból készült, hosszú, elegáns és lebegő ujjú ruhákat. Egyszer egy stylist azt mondta nekem, hogy a ruha csillogása elvonja a közönség figyelmét a szem­problémámról. Ezt a tanácsot megfogadtam, és nagyon boldog vagyok, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam” – meséli boldogan. A szórakoztató műsor felvételére a szülei, a bátyja és a  kedvese kísérte el.

Gergő az évfordulójukon, tereplovaglás közben kérte meg a kezét

„Gergővel néhány nappal ezelőtt ünnepeltük az egyéves évfordulónkat, és lovaglás közben megkérte a kezemet. Egy baráti összejövetelen ismerkedtünk meg. Először a hangjába szerettem bele, majd az egyéniségébe. A barátnőim mesélték el nekem, hogy milyen jó pasi, és véleményem szerint is az” – mondja nevetve. A pár távkapcsolatban él. Szilvi a szüleivel a Zala megyei Várvölgyben lakik, Gergő Szigethalmon.

„Minősített hegesztő a párom, nagyon ügyes szakember. Sokat dolgozik, a munkája miatt csak hétvégenként találkozunk. A szüleim is nagyon megkedvelték őt, és engem is az ő szülei. Elfogadták a helyzetemet, és eszük ágában sem volt lebeszélni a fiukat rólam. A közös jövőnket már komolyan tervezzük.”

Teljes értékű életet él

Szilvi rendkívül aktív életet él, közgazdászként végzett, egyetemi diplomája van. „A civil foglalkozásom mellett szeretek tereplovagolni, edzeni, futni az erdőben. És a konyhában is feltalálom magam.” Az énekesnő tíz évvel ezelőtt, a The Voice – Magyarország hangja című tehetségkutató műsorban tűnt fel. „Gyorsan elrepült ez az egy évtized. Szeretném az énekesnői pályafutásomat tovább folytatni. Sajnos a koronavírus-járvány óta kevesebb a fellépésem, de bízom abban, hogy a Csináljuk a fesztivált! műsor után a győztes dalt még több koncerten énekelhetem el.”

Speciális konyhai eszközök

Azt meséli, nem lehetetlen vakon főzni. „A főzés, sütés kihívás számomra. Fejben érdemes megjegyeznem a recepteket. Vannak olyan konyhai eszközeim, amiket kifejezettem vakok számára gyártanak. Például beszélő konyhai mérleg, csipogó vízszintmérő és olyan forrásjelző, ami a lábos alján kopog, amikor felforrt a víz. Csak olajjal nem szeretek főzni, mert fröcsög, és zsíros lesz tőle a konyha, inkább sütőben készítem el a csirkét” – árulja el a tűzrőlpattant lány.

Fotó: Olajos Piroska, Blahó Tímea, MTVA

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete