Tyúklábfánk
Hozzávalók 24 darabhoz:
• 40 dkg liszt
• 2 evőkanál porcukor
• 2 db tojás
• 2 evőkanál tejföl
• 1 teáskanál szódabikarbóna
• 1 evőkanál ecet
• 2 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Keverőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a cukor, a tojások és a tejföl keverékét, majd az ecettel elkevert szódabikarbónát.
2. Összedolgozzuk a tésztát, 6 részre osztjuk, és lisztezett felületen kb. 1,5 cm átmérőjű rudakat nyújtunk belőlük. A rudakat 4 egyforma részre vágjuk.
3. Minden kis rudat jobbról, balról késsel bevágunk, 90 fokkal elforgatva egymástól a 2 bemetszést. Az így kapott 4 lábat behajtjuk, majd forró, bő olajban kis adagokban kisütjük a „tyúklábakat”. Porcukorral megszórjuk, és lekvár kíséretében tálaljuk.
Fotó: Vrábel Kriszta